F0t0 ‘Fr0ntliner’ Terdampar Kepenatan Bermandi Peluh, Buat Netzen Sebak

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak semalam, terdapat beberapa kawasan zon merah C0v1d19 sudah mula menjalani proses sanitasi nyah cemar dalam usaha membendung penul@ran w4bak C0V1D19 ini.

Rumah Mansion Selangor dan Flat Malayan Mansion di Jalan Masjid India di sini adalah dua lokasi terkini yang akan diperketatkan di bawah perintah kawalan pergerakan (PKP).

Kawalan diperketatkan sekitar Selangor

Ia berikutan terdapat 15 orang dari kawasan itu didiagnosis dengan C0v1d19, maka gerakan PKP di kawasan tersebut telah dipertingkatkan.

Pihak berkuasa juga telah memasang dawai berduri di sekitar kawasan bagi mengelakan orang ramai melalui kawasan yang tercem@r itu. Sementara petugas kesihatan pula akan membuat pemeriksaan menyeluruh di kawasan tersebut.

Terdampar kepenatan bermandi peluh

Dapat kita perhatikan menerusi gambar yang dikongsikan oleh jurufoto Iskandar Aiysah, memaparkan situasi di sekitar Jalan Masjid India ketika proses ‘lockdown’.

Berdasarkan gambar-gambar itu, dilihat para petugas ada terdampar keletihan dengan bermandi peluh kerana terpaksa bekerja dengan memakai sut PPE sebagai langkah keselamatan.

Ya Allah kesiannya tengok

Melihat wajah-wajah lesu dan penat para petugas, rata-rata netzen meluahkan rasa kasihan serta terharu melihat peng0rbanan petugas barisan hadapan berbakti untuk negara.

Semoga Allah lindungi mereka

Terima kasih diucapkan para barisan hadapan kita, tanpa mereka kita mungkin tidak akan mampu melawan virrus C0v1d19 ini. Semoga mereka semua tetap kuat dan tabah meneruskan perjuangan.

Dan kita sebagai rakyat Malaysia yang perihatin,sama-samalah kita memantapkan disiplin diri seperti yang telah disarankan iaitu duduk di rumah,kurangkan pergerakkan di luar melainkan bila memerlukan sahaja, menjaga jarak diri, sentiasa basuh tangan dan lain-lain.

Mungkin dengan langkah yang kita ambil, sekurang-kurangnya dapat membantu memutuskan rantaian virvs ini. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Iskandar Aiysah via note utk awk

Leave a Reply