F0t0 jadi tul4r,ini resp0n Datuk Lee Chong Wei bila ditanya kenapa dia buat sumbangan ke masjid

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Tiada niat menunjuk-nunjuk dan apa yang disumbangkan ik0n badmint0n negara, Datuk Lee Ch0ng Wei adalah lebih kepada usaha bantu membantu atas nama kemanusiaan apatah lagi Malaysia sedang berdepan isu p4ndemik C0V1d19.

Mengulas mengenainya, Ch0ng Wei berkata, niatnya ingin membantu pihak terbabit walaupun berbeza agama dan budaya itu timbul selepas bertanyakan kepada rakan Melayu mengenai bantuan yang b0leh disalurkan sebelum turut mendapat galakan.

“Tiada niat apa-apa, memang saya ingin menyumbang,” katanya yang sama sekali tidak menyangka hantaran di media s0sial mengenai sumbangannya kepada Masjid Al-Hidayah Kampung Sungai Penchala (MAHSP) di sini tul4r.

Gambar fail, Datuk Lee Ch0ng Wei menyumbang wang tunai dan kelengkapan Masjid Al-Hidayah Kg. Sungai Penchala, semalam. – F0t0 ihsan JAWIKL

“Tiada niat untuk sebarkan apa yang saya bantu. Sebab itu saya tidak tulis di media s0sial apa yang lakukan. Saya sendiri terkejut apabila ramai yang menghubungi bertanyakan hal berkenaan selepas melihat gambar saya memberi sumbangan kepada masjid.

“Saya tidak menyangka perkara itu akan tersebar,” kata bekas jaguh perse0rangan negara itu walaupun hantaran yang dimuatnaik MAHSP itu rata-ratanya menerima k0men p0sitif daripada netzen.

Semalam, tul4r di media s0sial apabila MAHSP memuat naik gambar Ch0ng Wei menghulurkan sumbangan berbentuk wang tunai dan kelengkapan kepada masjid berkenaan sebelum hantaran itu dik0ngsi akaun Faceb00k rasmi Jabatan Agama Islam Wialyah Persekutuan.

Pemenang pingat perak di tiga temasya Sukan 0limpik – Beijing (2008), L0nd0n (2012) dan Ri0 (2016) – itu turut berkata, beliau akan meneruskan usaha dilakukan bagi membantu g0l0ngan memerlukan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit BH 0nline

Leave a Reply