F0t0 remaja ttidur keletihan tunggu pelanggan beli kacang rebus undang sebak netzen

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Setiap 0rang mempunyai cabaran hidup yang pelbagai. Bukan semua 0rang terlahir dalam keadaan senang dan hanya perlu duduk sahaja menanti ada rezeki yang akan tiba.

Ada juga yang terpaksa melupakan zaman kanak-kanak demi untuk membantu keluarga menambah pendapatan demi kelangsungan hidup bersama.

Kacang jualan masih penuh dibakul

Menerusi satu perk0ngsian yang dibuat 0leh pengguna Faceb00k dikenali sebagai Shazzahinzs Sha, dia telah berk0ngsi satu f0t0 se0rang remaja tertidur di kaki lima sambil disisinya terdapat sebakul kacang rebus yang ingin dijual.

“Assalammualaikum guys td i stop kat station petronas di jln Tampoi sblm menuju ke Angsana. Adik Ni jual Kacang rebus, masih penuh lagi bakulnye…dekat pintu Masuk petronas dia tido tu…..mungkin letih lagipun area sini hujan lebat tadi, now gerimis….kesian dia maybe letih….”

Sampai tertidur tunggu 0rang beli kacang

Menurut pengguna Faceb00k itu lagi, remaja tersebut dilihat duduk di hadapan pintu masuk stesen pam minyak berdekatan Jalan Tamp0i dalam keadaan keletihan sehingga tertidur. Jualannya juga masih banyak dan ketika itu hujan lebat baru sahaja reda.

Rasa kasihan apabila terfikirkan anak-anak kita

F0t0 yang tul@r tersebut telah mendapat lebih daripada 14,000 tanda suka dan lima ribu perk0ngsian semula daripada warganet. Mereka yang membaca muat naik tersebut nyata berasa sebak dan berharap dapat membantu remaja itu.

Mereka juga dilihat meninggalkan k0men di ruangan Faceb00k sumber disamping mengajak 0rang ramai yang berada berhampiran kawasan tersebut untuk sama-sama menghulurkan bantuan serta membeli kacang yang dijual 0lehnya.

Sem0ga dia dimurahkan rezeki

Katanya datang naik bas dari Ulu Tiram

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Shazzahinzs Sha kredit ohmymedia

Leave a Reply