Fendy Bakry Ucap TerimaKasih Kpd Aliff Syukri Krn Buktikan Keberkesanan Surgical Face Mask!

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n Fendy Bakry pada Ahad telah memuat naik sep0t0ng vde0 daripada 1GTV usahawan k0smetik Datuk Seri Aliff Syukri yang sedang menguji ‘face mask’ keluarannya.

Vde0 Aliff Syukri itu telah menjadi tul@r kerana ‘face mask’ yang did4kwa kalis air itu ‘kant0i’ apabila ia b0c0r selepas air dituangkan ke atasnya.

Sebaliknya berlaku kepada ‘surgical face mask’ apabila ujian sama dilakukan ke atasnya dan perkara tersebut telah menarik perhatian ramai netzen termasuk Da’i Wan.

Sementara Fendy Bakry pula bertindak bijak dengan menggunakan vde0 tersebut untuk mempr0m0sikan ‘surgical face mask’ dan mangga Harum Manis jualannya.

“Terima kasih Dat0 Aliff sebab menunjukkan penggunaan mask dengan betul dan menunjukkan mask yang sememangnya ada certificate terjamin selamat…Even air pun tak menitik turun bawah.

“0wh ya, Dat0 jugak tengah makan harum manis, nampak sedap sampai tepis segalanya di tepi hahaaha,” tulisnya.

Perk0ngsian tersebut kemudiannya menarik perhatian rakan-rakan selebriti lain yang terhibur melihat p0sting ‘serampang dua mata’ Fendy itu.

Pendakwah bebas, Da’i Wan Dazri menegur tindakan usahawan k0smetik Datuk Seri Aliff Syukri yang memperdaya pengikut dengan menjual pr0duk t0peng muka tanpa mengikut piawaian sepatutnya.

Terdahulu, pendakwah bebas Dai’ Wan menyel4r tindakan Aliff yang menyifatkan perbuatan usahawan tersebut sebagai men1ipu pelanggannya. Da’i Wan menegaskan perbuatan tersebut bersifat d0sa besar dan har4m di sisi agama Islam.

“Sesungguhnya Datuk Aliff Syukri telah men1pu dengan Face Mask penjualannya. Ini bukan lagi satu kelucuan, ini satu pendust4an yang terang-terangan wujud ketika mengiklankan pr0duknya ketika berniaga. Perbuatan itu jelas har4m dan jika dia teruskan maka dihukvmkan pada zahirnya berd0sa,” tegasnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply