Fiz0 0mar Gembira Malaysia Benar Akad Nikah 0nline, Sekali Mawar Masuk Beri K0men Padu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak pasangan Fiz0 0mar dan Mawar Karim disahkan bercer4i, pelbagai resp0n dan andaian 0rang ramai terhadap perhubungan mereka. Walaupun bercer4i, kedua-dua pasangan ini masih lagi mengeluarkan kata-kata baik terhadap satu sama lain.

Menerusi akaun 1nstagram, Fiz0 0mar telah berk0ngsikan status tw1tter yang menyentuh isu akad nikah secara 0nline. P0sting Fiz0 ini mengundang tawa peminat, dan yang paling mencvri tumpuan adalah k0men dari bekas isteri beliau, Mawar Karim.

Ramai peminat membuat andaian maksud Fiz0 rugi tersebut ialah merujuk kepada hvbungan pergaulan suami isteri yang agak terbatas ketika bulan puasa.

Fiz0 dan Mawar mendirikan rumah tangga pada 2013 dan sah bercera1i t4lak satu pada 1 Julai lalu. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan se0rang cahaya mata, Wan Maryam yang kini berusia 2 tahun.

Semalam tul4r di s0sial media mengenai berita Pasangan Pengantin Pertama Di Malaysia Akad Nikah Secara 0nline Di Rumah Masing-Masing

Tanggal 18 April 2020 merupakan detik yang bersejarah buat pasangan mempelai Muhammad D0n Haadi D0n Putra dan Nahdatul Aishah M0hd Sharif selepas mereka diijabkabulkan dalam pernikahan secara atas talian (0nline).

Lebih menarik perhatian ramai adalah mereka merupakan pasangan pengantin pertama di Malaysia yang melalui fasa pernikahan ini disebabkan sekatan pergerakan akibat p4ndemik C0v1d19.

Majlis akad nikah pasangan adalah selaras dengan ketetapan terbaru JAWI pada 17 April yang lalu untuk memberi kel0nggaran kepada pasangan yang ingin bernikah secara atas talian. Mereka pelu memper0leh Kebenaran Berkahwin daripada JAWI terlebih dahulu.

Bagaimanapun, segala garis panduan dan ketetapan yang terdapat di b0rang perm0h0nan perlulah dipatuhi 0leh kedua-dua pengantin yang ingin melaksanakan akad nikah secara sidang vde0 atau vde0 c0nference.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Musangv1r4l

Leave a Reply