Fr0ntliners Menangis Masa ‘Live’ Merayu Minta 0rang Ramai Duduk Rumah Dan Patuh PKP

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Ketika C0v1d19 sedang melanda, pasukan perubatan k0rbankan nyaw@ dan masa untuk memastikan pes@kit-pes@kit dapat sembuh dan pulang ke pangkuan keluarga. Bukan tu je, d0rang juga terpaksa berjauhan dengan keluarga sebab tak nak keluarga d0rang dijngkiti.

S0, apa yang kita b0leh buat untuk bantu fr0ntliners ni adalah dengan duduk di rumah dan pastikan kita bantu kurangkan penul@ran w4bak ni.

Baru-baru ni, ketika pr0gram AWANI 7:45, N00r Hamiza Gulam, se0rang jurutekn0l0gi di makmal perubatan telah meminta 0rang ramai untuk duduk di rumah. Namun, apa yang sebaknya, bila N00r Hamiza ceritakan macam mana d0rang perlu berjauhan dengan ahli keluarga kerana w@bak ini, dia sempat menitiskan air mata.

Kami berk0rban jiwa dan masa untuk keluarga kami demi anda semua. Jadi anda semua t0l0nglah kami. Kita jaga kita, duduk di rumah dan kita lawan C0v1d19.”

Bukan tu je, N00r Hamiza turut berkata dia terpaksa hantar anak-anaknya ke kampung sepanjang dia bertugas sebagai fr0ntliners. Kerana ini dia mintak sangat 0rang lain untuk patuh arahan supaya dia dapat jumpa keluarganya semula seperti biasa.

Sebentar tadi Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin memaklumkan kerajaan mengambil keputusan untuk melanjutkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 28 April ini. Beliau berkata, pelanjutan PKP dua minggu ini selaras dengan pandangan WH0 supaya PKP tidak ditarik terlalu awal.

“Atas nasihat Kementerian Kesihatan kerajaan memutuskan untuk melanjutkan PKP selama dua minggu lagi iaitu bermula 15 April sehingga 28 April. Pelanjutan temp0h PKP untuk beri ruang petugas kesihatan memerangi C0v1d19 selain elak penul@ran semula w4bak,” katanya dalam perutusan khas sebentar tadi.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Astro Awani Kredit Lobakmerah

Leave a Reply