Gara-gara k0men di 1nstagram 1ni, netzen trus gelar Vivy Yus0f d3ngki dan busuk hati

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Umum sedia maklum bahawa beberapa hari lepas, Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan pelan rangsangan ek0n0mi bagi membantu setiap g0l0ngan tanpa ada yang keciciran.

Selain itu juga, Perdana Menteri turut mem0h0n agar para majikan membayar gaji pekerja selama sebulan tanpa membuat sebarang p0t0ngan bagi membantu mereka yang terpaksa menjalani Perintah Kawalan Pergerakkan.

Namun begitu, sejak semalam, media s0sial kec0h dengan kenyataan dua 1nstafam0us yang juga merupakan ahli perniagaan iaitu Vivy Yus0f serta Aleeya Zailan yang menyuarakan kebimbangan mereka mengenai kesan Perintah Kawalan Pergerakan yang dikatakan telah memberikan kesan kepada peniaga-peniaga di luar sana.

Cemburu dengan 0rang miskin?

Kenyataan mereka berdua membuatkan netzen b3ngang kerana se0lah-0lah memperkecilkan g0l0ngan B40. Mereka yang sedia maklum merupakan usahawan berjaya dilihat seakan mengeluh apabila g0l0ngan pekerja diberi keutamaan sedangkan mereka juga mengalami kerugian.

“Yang miskin akan jadi kaya semasa C0v1d19”

Sh0pping sana sini, business sl0w sikit nak bising

Susulan daripada itu, rata-rata netzen berasa b3rang dan kenyataan dua 0rang 1nstafam0us yang sememangnya mempunyai pendapatan yang hebat berbanding g0l0ngan pekerja bergaji B40 ini.

Semalam artis harini usahawan pulak

Minta maaf sebab salah cakap

Namun begitu, Vivy Yus0f dilihat mem0h0n maaf atas diatas keterlanjuran k0mennya dan membuat kenyataan di media s0sial menjelaskan apa yang disampaikan.

Melalui muat naik tersebut dia mengakui kekhilafan yang telah dilakukan. Vivy juga mengakui bahawa amat menjaga kebajikan pekerjanya yang merupakan B40 dan sentiasa memastikan mereka tidak akan kehilangan pekerjaan.

Walau bagaimanapun se0rang lagi usahawan iaitu Aleeya Zailan mengambil tindakan mengunci akaun 1nstagramnya susulan daripada kenyataan ‘tajam’ yang dikeluarkan temp0h hari.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Huda 0thman, Vivy Yus0f kredit ohmymedia

Leave a Reply