Gara-Gara Mulut Cap0i,Syifa Melvin Dikec4m Perlekeh Penduduk PPRT Dan Setinggan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Belum reda lagi dengan isv kemelut cinta bersama pemain bola JDT, Safawi Rasyid, yang dikatakan punca prestasi pemain bola sepak Johor, Safawi Rasid, merudum, sehingga menaikkan kemarahan Tunku Ismail (TMJ).

Kini pelakon Syifa Melvin sekali lagi mengundang perhatian netzen apabila dia dikatakan telah menghina dan memperlekehkan golongan penduduk di PPRT dan setinggan.

Orang PPRT kalau pakai tudung ni nampak mahal yer

Menerusi satu v1de0 yang dikongsikan pelakon tersebut, memaparkan dia sedang didandani oleh seorang wanita. Syifa sempat mempromosikan selendang yang dipakai.

Katanya, sesiapa sahaja yang memakai selendang itu akan kelihatan mahal, walaupun mereka yang tinggal di kawasan rumah setinggan dan PPRT.

Tak hadap la pakai tudung sup bunjut

Kata-kata walaupun kedengaran berseloroh, sebenarnya telah mengguris hati beberapa pihak yang menyifatkan ia sebagai satu penghin4an.

Kem4rahan netzen terus membara hingga ada yang mendesak pelakon yang dikaitkan dengan k0ntr0versi cinta dengan pemain JDT, Safawi Rasid baru-baru ini untuk memohon maaf.

“Tapi kan… dulu family dia pun miskin,” tulis salah seorang pengguna di Tw1tter.

“Tak mengapa, sekarang memang berada dekat atas. Sampai satu tahap berubah 90 darjah, nah rumah setinggan itu lah yang hang cari untuk berteduh,” getus pengguna lain.

“Ramai je penghuni setinggan dapat pendidikan tinggi sampai PhD, bina hidup dengan kudrat dan semangat luar biasa. Mewah belum tentu dimuliakan Tuhan, miskin belum tentu dihin4kan,” tulis pengacara popular Fedtri Yahya.

Zaman sekarang ini bah4ya, walaupun sebenarnya kita tiada niat nak menghin4 tetapi apabila sudah tul4r di media s0sial, memang pelbagai tanggapan yang keluar. Jadi, lepas ini jagalah percakapan terutama di media s0sial.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Kak Jah Sungai Dua kredit Gempak, ohmymedia

Leave a Reply