Gaya cara duduk ini melambangkan siapa diri anda sebenarnya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Banyak perkara yang kita lakukan dalam kehidupan seharian yang dapat mencerminkan keperibadian, m00d dan cara kita. Tanpa sedar, cara kita duduk jugak sedikit sebanyak menentukan sifat kita.

Bahasa badan ini b0leh memberi isyarat kepada 0rang lain mengenai siapa kita dan apa yang ada di fikiran kita. Sese0rang itu b0leh mengetahui sama ada kita tidak jujur atau tidak berminat dengan sesuatu walaupun kata-kata anda se0lah-0lah anda berminat.

Jika anda merapatkan kedua-dua lutut anda, dan menghalakan jari-jari kaki anda ke arah dalam ketika anda duduk, anda berkemungkinan se0rang yang kreatif dan berkarisma. Namun, kadang-kadang anda b0leh menjadi seperti kanak-kanak.

Anda juga mungkin tidak berfikir terlebih dahulu sebelum bercakap, tapi selalunya 0rang lain melihat anda sebagai se0rang yang gembira. Anda juga mempunyai kecenderungan untuk mengelak daripada m@salah dalam hidup anda, tapi yang bagusnya adalah se0rang yang periang.

Adakah anda mempunyai tabiat duduk dengan kaki bersilang? Jika ya, anda mungkin se0rang yang suka berangan-angan. Mereka yang selalu menyilangkan kaki biasanya mempunyai idea yang pelik dan kreatif yang membuatkan 0rang lain melihat dengan mereka cara berbeza.

Kemungkinan besar imaginasi anda adalah sangat sangat kuat. Anda berasa resah jika duduk di sesuatu tempat atau membuat sesuatu untuk temp0h masa yang terlalu lama, yang berkaitan dengan kerja, hubungan dan perkara-perkara lain dalam hidup anda. Mempunyai rakan yang banyak adalah hasil daripada perlakuan anda yang semulajadi.

Jika anda duduk dengan kaki yang terbuka, ia mungkin bermaksud anda mempunyai m@salah memberi perhatian kepada perkara penting disebabkan masalah kek@cauan dalam diri anda.

Sama ada berkenaan kerja anda, kehidupan di rumah, masalah perhubungan, rakan dan ahli keluarga, pasti ada sahaja drama yang mengelilingi hidup anda.

Namun, daripada membiarkan ia mempengaruhi anda, anda menggunakannya untuk mem0tivasikan diri anda untuk membuat yang lebih baik. Anda juga cenderung untuk menjadi lebih selesa dengan diri sendiri, dengan hanya t-shirt dan jeans sudah memadai berbanding pakaian yang k0mpleks.

Mereka yang duduk dengan cara kaki lurus selalunya kemas dan bijak, namun b0leh jadi sangat sensitif. Cara duduk ini b0leh menjadi isyarat bahawa anda se0rang yang lebih suka mengelakkan diri anda daripada k0nflik dan suka memend@m perasaan anda.

Anda mungkin juga sese0rang yang suka menyembunyikan rasa tidak selamat anda, tapi anda tidak takut untuk memberi tahu atau berterus terang jika sese0rang berasa anda telah membuat kes@lahan terhadap mereka.

P0sisi ini juga b0leh menunjukkan yang anda adalah se0rang yang tegang, namun anda bersedia melakukan sesuatu jika diperlukan.

Duduk dengan kedua-dua kaki anda rapat pada sudut-sudut tertentu menunjukkan yang anda adalah se0rang yang mempercayai semua benda mempunyai masa dan tempatnya. Anda lebih suka mengukuhkan pendidikan dan kerjaya anda terlebih dahulu sebelum memikirkan hal lain.

Anda meletakkan matlamat anda dengan tinggi dan anda bekerja keras untuk mendapatkannya. Anda juga suka berpakaian cantik kerana bagi anda penampilan itu amat penting.

Walaupun anda membiarkan 0rang lain berfikiran bahawa anda tidak kisah dikr1tik, ia meny@kitkan anda apabila 0rang lain mengkr1tik atau menjatuhkan anda.

Apa Kata Anda.. M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih!

Leave a Reply