Genap 40hari Ashraf Sinclair pergi, BCL ajak orang ramai bertahlil dari jauh -“Terima kasih kami untuk cinta kalian”

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Genap 40 hari pemergian Allahy@rham pelak0n Ashraf Sinclair, isterinya iaitu penyanyi Bunga Citra Lestari bersyukur masih dihujani kata-kata semangat daripada banyak pihak.

Memandangkan kriisis w@bak C0V1D19 sedang melanda di seluruh dunia, Bunga berasa sedih kerana tidak dapat berkumpul bersama keluarga dan kenalan bagi mengadakan majlis tahlil arw@h suaminya itu.

“Menjelang 40 hari pemergian Ashraf, kami bersyukur kerana masih berterusan dihujani kasih sayang daripada sahabat, keluarga dan 0rang lain yang selalu mend0akan.

“Dengan keadaan ketika ini, tentunya kita semua tidak dapat berkumpul untuk mengadakan majlis tahlil bersama.

“Namun sangat bermakna bagi kami jika d0a, zikir dah tahlil dapat dilakukan untuk arw@h Ashraf,” tulis Bunga menerusi laman 1nstast0ry miliknya.

Allahy@rham Ashraf Sinclair meninggal dunia akibat ser@ngan jantung pada 18 Februari lalu di Jakarta, Ind0nesia.

Pemergian arw@h Ashraf bukan sahaja memberi tamparan kepada keluarga malah semua yang mengenalinya terutama rakan selebriti serta peminat dari Ind0nesia dan Malaysia.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Cinta ini serta keluarga mengajak 0rang ramai membaca surah Yassin di kediaman masing-masing pada hari ke-40 pemergian arw@h suaminya pada Sabtu.

“Dengan berasa rendah hati, kami berharap keluarga dan semua rakan b0leh bersama-sama berd0a dan membacakan Yassin dari kediaman masing-masing.

“Pada hari Sabtu 28 Mac 2020 selepas s0lat Isyak. Sem0ga arw@h Ashraf berada di tempat terindah disisiNya.

“Tiada kata yang b0leh menggambarkan rasa terima kasih kami untuk cinta yang anda semua berikan,” katanya.

Bunga, 37, dan Ashraf mendirikan rumah tangga pada 2008 dan dikurniakan se0rang cahaya mata lelaki bernama N0ah Aidan Sinclair yang kini berusia 10 tahun.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Mstar

Leave a Reply