Geng bawang mula serbu IG Amyza,niat nak snd1r tapi tersentap bila kena s0und..

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Semalam pelak0n kntr0versi Zarina Anj0ulie Lav0cah menuntut perm0h0nan maaf dan pampasan sebanyak RM4 juta daripada pelak0n, Emelda R0se dan Amyza Aznan yang dikatakan menjatuhkan reputasinya di beberapa platf0rm media sosial.

Difahamkan Zarina juga menuntut sebanyak RM3 juta dari Amyza Aznan dan RM1 juta dari Emelda R0se kerana menjatuhkan reputasinya melalui muat naik di media s0sial dan k0men-k0men berbaur fitn4h mengenai dirinya di T3legram dan 1nstagram.

Geng bawang mula ‘serbu’ IG Amyza

Susulan berita tesebut yang tul@r sejak hari ini, netzen dan pengikut-pengikut kedua pelak0n tersebut mula membanjiri k0men di akaun 1nstagram Zarina dan Amyza bagi mengetahui cerita terbaru.

Menerusi satu entri dimuatnaik 0leh Amyza, se0rang netzen telah menulis k0men berbaur pr0v0kasi yang sengaja mahu mempers3nda pelak0n tersebut.

“4 juta waww tebeliaq mata naaa” tulis individu terbabit yang dipercayai menggunakan ID palsu.

Tidak berdiam diri, Amyza lantas membalas k0men individu terbabit, “Kalau b0d#h jangan tunjuk kat sini..m00..”

Terdapat segelintir individu lain turut menulis k0men ‘4 juta’ sebagai merujuk kepada tuntutan pampasan RM4 juta yang difailkan 0leh Zarina, namun tidak dilayan Amyza.

Antaranya menulis “Dah dapat surat sam4n dari lawyer Anju ke belum tuu?”

Sementara itu menerjah akaun 1nstagram Zarina atau lebih mesra dipanggil Anju itu, beliau sekadar memuatnaik keratan berita berkenaan tuntutan pampasan tersebut. Rata-rata pengikut Anju juga menulis k0men mend0akan agar kemenangan k3s itu berpihak kepadanya.

“Sem0ga kemenangan di pihak anju..kita akan d0akan anju. Pertahankan demi kebenaran Anju…0rang baik di sayang Allah…” k0men Aida

Terdahulu p3guam Zarina yang mengendalikan k3s itu, Nurul Hafidzah Hassan, berkata, tindakan itu diambil kerana dua pelak0n itu melakukan penyiaran k0men-k0men yang tidak tepat dan mer0sakkan reputasi Zarina.

“Surat-surat tuntutan itu dihantar hari ini melalui firma guaman NHA Adv0cates and S0licit0rs dan dia juga mem0h0n kedua-dua individu itu untuk berhenti menulis dan menerbitkan apa-apa bentuk tulisan mengenai dirinya,” katanya kepada Harian Metr0.

Tambah Hafidzah, pihak anak guamnya akan mengambil tindakan sewajarnya sekiranya tidak menerima sebarang maklum balas dalam masa tujuh hari.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber MalaysiaUnited, K0leksi Vir4l

Leave a Reply