“Giler glam0ur dia ni”-P0lis Tangk4p Wanita Mengaku Dapat Balik Kampung Sbb Ada ‘Cable’ KPN, Rupa2nya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Vir4l di Tw1tter baru-baru ini se0rang wanita dapat pulang ke Kuantan kerana menggunakan ‘cable’ Ketua P0lis Negara (KPN). Melalui p0sting di Tw1tter, wanita itu sendiri yang cakap dia beritahu parents nak balik Kuantan sebab m00d swing. Jadi, gunalah ‘cable’ KPN tu kan..

“Harini m00d swing sikit. Petang tadi cakap kat mama papa nak balik Kuantan. Then papa call KPN Tan Sri Hamid sebab itu kawan dia tapi n0 answer.”

Dia kemudian teruskan saja perjalanan untuk ke Kuantan dengan harapan ‘cable’ yang ada dapat membantu daripada ditahan pihak berkuasa.

Siap update waktu dalam perjalanan

Bukan setakat ‘sh0w 0ff’ pasal ‘cable’ tu tapi bila dah dalam perjalanan pun b0leh pula buat update dalam kereta dengan capti0n yang menunjukkan dia bersyukur dengan ‘cable’ tersebut.

Rupanya saja reka cerita!

Menurut Awani, p0lis telah berjaya mengesan wanita berusia 30an itu dan disahkan bekerja di Kuala Lumpur. Ketua P0lis Pahang Datuk Abd Jalil Hassan berkata Jabatan Si4satan Jen4yah Pahang telah mengambil rakaman percakapan wanita itu pada Sabtu lepas.

Wanita itu berkata dia tidak berniat untuk menggunakan nama Ketua P0lis Negara dan berbuat sedemikian kerana tertekan.

“…amat tertekan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga mengada-adakan cerita.”

P0lis juga sedang menyi4sat bagaimana wanita itu b0leh terlepas pulang ke rumah 0rang tuanya di Kuantan pada 12 April lepas tanpa alasan kukuh.

Terdahulu, Tan Sri Abdul Hamid menegaskan beliau tidak pernah dihubungi atau memberikan keistimewaan kepada mana-mana individu untuk melakukan perjalanan tidak sepatutnya sepanjang pelaksanaan PKP.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit L0bakMerah

Leave a Reply