Guna Pelak0n ‘Tua’ Pegang Watak Budak Sek0lah,Drama Ini Terima K3caman Warganet

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Drama dan filem Malaysia sering kali mendapat kurang sambutan daripada peminat tempatan ek0ran jalan cerita yang clich3 dan terlalu memb0sankan. Mana tidaknya, kebanyakan drama yang ditayangkan menggunakan k0nsep dan jalan cerita yang sama, hanya pelak0n sahaja yang berbeza.

Terbaru, akaun Tw1tter TV1 ada memuat naik satu klip pendek yang menayangkan drama K0rban Kasih untuk epis0d pada masa akan datang.

Vde0 ini secara tiba-tiba tul4r selepas ada sesuatu yang janggal di dalam drama K0rban Kasih ini, mereka menggunakan pelak0n berumur sebagai watak pelajar sek0lah!

Di dalam klip tersebut, dilihat pelak0n Saharul Ridzwan, Azrel Ismail dan Zara Zya membawakan watak pelajar sek0lah. Menimbulkan pers0alan di sini, tiada pelak0n remajakah yang tinggal di Malaysia pada ketika ini?

Klip drama K0rban Kasih ini turut mendapat k3caman netzen yang beranggapan pemilihan para pelak0n dilihat agak kurang sesuai dengan watak yang diberikan.

Kenapa tak amik Amyza Adnan je

Sad0 semacam je

Muka bapak 0rang

Repeat paper

Malaysia sudah memasuki tahun 2020, namun masih ada lagi drama tidak masuk akal seperti ini. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Drama adaptasi n0vel ‘K0rban Kasih’ karya Fatimah Saidin akan menemui pen0nt0n di RTM TV1 di bulan Ramadan ini. Menampilkan pelak0n seperti Saharul Ridzwan, Azrel Ismail, Zara Zya, Ummi Nazeera, Ezzaty Abdullah, Dynas M0khtar, Hasnul Rahmat dan ramai lagi disiarkan setiap hari sepanjang bulan ramadan pukul 7 malam di TV1.

Ianya sebuah kisah kekeluargaan yang dirakamkan melalui pandangan Fatimah yang melihat perselisihan dan pilih kasih dalam keluarganya. Dia tidak mengerti mengapa ibunya memb3nci Abang Jalil sehingga abangnya itu tersingkir setelah kem4tian ayahnya.

Dia juga melihat kejayaan kak l0ng dan abang ngahnya belajar di sek0lah berasrama penuh. Semua perg0lakan ini dilihat secara p0sitif 0leh penulis sehingga menemukan semula secara harm0ni semua ahli keluarga ini yang kini sudah pun dewasa. Sebuah kisah yang sangat memikat serta sarat dengan nilai-nilai murni.

Leave a Reply