Hari nikah merupakan hari pertama aku jumpa isteri.Lepas duduk bersama,terb0ngkarlah siapa isteri aku sbnarnya

Gambar diatas adalah utk ilustrasi sahaja.Sila baca di bawah ini utk maklumat penuh dan lengkap. Assalamualaikum dan selamat sejahtera.Harap admin hidekan pr0file saya.

Saya se0rang suami, ayah untuk sepasang anak berumur 4 tahun dan 3 bulan dan jugak se0rang medical d0kt0r di h0spital kerajaan. Terlebih dahulu saya mem0h0n maaf sekiranya c0nfessi0n saya ni melukakan hati para pembaca.Beban yang saya tanggung hampir 6 tahun ni, dah tak dapat saya simpan. Diluah m4ti emak, ditelan mti bapak.

Saya berkahwin dengan isteri saya pada awal tahun 2013. Berkahwin bukan atas dasar cinta, saya dengan isteri, berkenalan tak sampai 6 bulan, terus kami buat keputusan untuk berkahwin, k0n0nnya bercinta selepas kahwin.

Saya dengan isteri, ‘berkenalan’ di FB, dia di Msia, di sebuah University Islam di sini, saya di k0lej perubatan di Mesir. Sebelum tu saya kenalkan diri saya serba sedikit. Saya ni tidaklah hensem, ada rupa sedikit, dari keluarga middle class, walid dan ummi saya 0rang agama yang dikenali ramai di Al0r Star, Kedah. Saya anak keenam dari 8 adik beradik, adik beradik saya kesemuanya bijak dan berjaya semuanya.

Isteri pulak berasal dari Terengganu, beza umur 5 tahun tua dari saya, anak yatim piatu, bertudung labuh, berpurdah (semasa bujang), pelajar master bidang Ek0n0mi dan f0r n0w tengah buat PHD dan jaga aurat sepanjang masa.

Saya berkenalan dengan isteri atas dasar bisnes (dr0pship dari China) , saya memang langsung tiada perasaan terhadap si isteri, setelah 4 bulan uruskan bisnes dan berhubung dengan isteri secara PJJ, isteri luahkan perasaan yang dia jatuh cinta dengan saya.

Saya memang takpernah bercinta, rasa gembira mulanya, kemudiannya saya start rasa serba salah dan takut untuk men0lak cinta isteri, saya anggap isteri sebagai kawan atau kakak sahaja.

Untuk dipendekkan cerita, saya terima isteri atas dasar kesian dan taknak kecewakan isteri, isteri terus planning tarikh pernikahan kami. 6 bulan berhubung (sekalipun tak pernah berjumpa, ada Skype (isteri berpurdah)).

Saya dengan isteri berkahwin di Masjid di Terengganu, hanya ada akad nikah sahaja memandangkan isteri anak yatim piatu, ada 1 abang dengan 3 kakak. Semua persiapan nikah Isteri dengan saya uruskan melalui wh4tsapp atau call sahaja. Kursus kahwin, b0rang kahwin, semuanya by p0s.

Hari nikah tulah, hari pertama kali saya akan berjumpa dengan isteri saya. Saya agak terkejut ketika mana dia buka purdah, isteri ada rupa, cumanya bukanlah terlalu cantik, hanya biasa biasa sahaja. Tapi tak ape, saya terima.. Saya pun bukannya hensem.

Selepas menikah, saya spend cuti summer saya selama 2 minggu di Msia, berh0neym00n dan terus pulang ke Mesir. Ada lebih kurang setengah tahun lagi untuk habiskan study saya. Saya dengan isteri, macam biasa, c0ntact melalui wh4tsapp, Skyp3. Isteri dapat kerja as executive di bank terkemuka Msia. I’m happy f0r her.

Selepas 2 minggu, bekerja, 3 bulan temp0h perkahwinan, isteri miscarriage anak pertama. Sejak itu mulanya kehidupan teruk bagi saya. Isteri start mki hamun saya, cakap saya takde di Msia untuk bantu dia dalam pantang, dia gugur sebab tertekan suami jauh. Mki hamun, rajuk, g4duh, siap minta cerrai berkali kali berterusan sehingga saya tamat study dan pulang ke Msia.

Untuk pendekkan cerita, saya dengan isteri duduk serumah, dia masih bekerja di bank, saya dapat p0sting h0usemanship di h0spital KL.Baru saya tahu isteri ni sangatlah indah khabar dari rupa, mki hamun saya, sepak terajng saya bila marah, rumah tak pernah kemas, b0r0s (suka belanja besar), harga tudung dan jubah sahaja cecah RM500 untuk sepasang, dia bukak purdah atas p0lisi syarikat, sebab selalu jumpa client, saya 0kay sahaja.

Tak pernah masak, tak h0rmat ibu bapa saya, even di kampung, dia berani tinggikan s0rang dan kuis saya gunakan kaki di rumah keluarga saya. Tak pernah dengar luahan hati saya, sedangkan semasa H0, w0rkl0ad sangat banyak, kerenah patients, staff, rakan sekerja, kerja shift, 0ncall lagi, saya sangat stress, setiap kali drive balik kerja, n0n st0p saya menangis.

Pernah jugak saya menangis depan isteri, bila bergaduh, saya mengadu saya penat dengan kerja, dengan kerenah dia, semua tak kena dengan saya, sampai gigi saya pun jadi isu.

Dia hin4 gigi saya j0nggng, saya pakai braces, dia hina saya selekeh, busuk (sebab kerja lebih 30jam). Dia takpernah basuh atau ir0nkan baju saya, saya buat sendiri atau hantar ke d0bi. Baju dia, dia hantar ke d0bi semuanya, k0tlah nak bantu hantar baju saya sekali. Langsung takpenah, siap asingkan bakul baju lagi. Cadar atau sarung bantal takpernah bertukar, saya tukarkan, rumah saya hired cleaner 1 minggu 2x datang cuci.

Dapur, hanya ada 1 kuali, itu pun mak saya kasi, 2 3 pinggan dan mug. Takpernah berasap, saya teringin nak ada isteri yang masak, atleast makanan simple atau buatkan air. Ini k0pi atau gula pun takde di rumah. Dia? Minum air mineral, beli berk0tak k0tak simpan di peti.

Saya ni se0lah 0lah h0usemate sahaja. Kalau saya minum air mineral dia, dia mengungkit. Kadang2 saya terlupa beli air untuk saya, terpaksa tadah air paip minum, takut nak minum air dia. Gaji saya masa H0, bersih hanya 4k ++. Saya kasi dia 1k, bayar kereta, bil rumah semuanya 2.5 k. Baki tinggal RM500++Gaji dia? Langsung tak bantu saya. Tapi saya ada pendapatan sampingan, bisnes yang kami usahakan sama sama. Kadang2 terpaksa keluarkan dividen ASB.

Kemudian, kami dikurniakan 1 anak perempuan. Saya pun habis H0, masuk p0sting M0, isteri habiskan master, sambung PHD. Ingatkan ada anak, makin berubah. Sama sahaja, anak kami tu. Kalau saya 0ncall. Dia hantar ke babysitter dalam keadaan k0t0r, takmandi, lampin penuh sampaikan babysitter mengadu.

Babysitter pun kena mki dengan isteri saya, asyik bertukar babysitter sahaja. Sehingga takde siapa nak jaga anak kami, isteri saya suggest untuk hantar ke Umi saya di kampung, saya berat hati, tapi isteri? Suka, langsung takpeduli. Setiap weekend kalau tak 0ncall, saya akan naik flight balik ke AS jumpa anak, isteri? Taknak. Penat kerja katanya.

Memang weekend, saya habiskan masa di AS dengan anak saya. Bila berjauhan dengan isteri ni, hati makin tawar, saya berjinak jinak dengan Tinder, bila swipe swipe, match dengan Anna (bukan nama sebenar). Lawa 0rangnya, bertudung tapi tak labuh, bercareer besar (seni0r engineer di Internati0nal c0mpany) tinggal KL jugak, ada master dalam Engineering, 0n her way with PHD j0urney.

Bak kata 0rang Anna ni memang c00l and semp0i. Bercakap pun dah mampu buat 0rang gelak. Saya start chat dengan Anna, mengaku sebagai bujang. Kami berjumpa, habiskan masa bersama. Memang 100% Anna ni perfect dari segala segi.

Saya dengan Anna bercinta hampir 2 tahun. Setiap majlis kenduri, birthday parties, dinner keluarga Anna saya pergi. Anna memang taktaw status saya. Faceb00k saya tiada gambar anak atau isteri. Isteri saya? Langsung takpernah tanya saya kemana, check ph0ne saya atau pedulikan saya, kami hidup macam r00mmate sahaja. Takde anak lagi lah tak bertegur sapa. Kalau whatsapp pun, bila saya kasi receipt bank in duit.

Sampai lah 1 hari saya ceritakan semuanya dekat Ummi saya, saya nekad nak bercerrai dengan isteri, and kahwin dengan Anna. Ummi saya minta saya berterus terang dengan Anna dahulu tentang status saya, kemudian buat pengakuan dengan isteri.

Saya buat sepertimana ummi sarankan. Bila Anna taw saya suami 0rang, Anna nampak sangat c00l. Dia cakap dia takkan sesekali lukakan hati perempuan lain, dia minta saya pulang ke pangkuan isteri. Saya terus cerita segala keburukan isteri, tapi Anna langsung tak percaya. Dia suruh balik dan didik isteri saya. Dekat 3 tahun lebih saya cuba, langsung tak dapat didik.

Ya Allah. Saya jadi tertekan dan serabut. Balik rumah, terus saya bagitau isteri, yang saya ada wanita lain. Isteri hanya gelak, dia cakap muka macam saya pun ada 0rang nak ke? Saya tunjuk bukti, kami bergaduh, luah hati ke hati apa benda kelemahan rumahtangga kami. Isteri menangis saya menangis.

Dia janji akan berubah, tapi saya wajib tinggalkan Anna ( takperlu tinggal pun, lepas Anna taw saya dah berkahwin, dia terus bl0cked n0 saya). Saya dengan Anna putus terus c0ntact, dalam hati saya memang masih rindukan Anna, tapi sebab sayangkan keluarga kecil saya, saya berk0rban.

Isteri tunjukkan eff0rt jd isteri dan ibu yang baik. Anak dah ambil semula dari kampung, hubungan kami makin baik. Kewangan kami dah start k0ngsi. Isteri belajar masak, masuk kelas baking, c00king and dancing.

Selepas setahun isteri pregnant anak kedua, dia buat balik dah perangai lama. Anak sulung dia start tak peduli lagi dah. Rumah tunggang langgang, hari hari saya makan mki hamun dia, duit dah taknak k0ngsi.

Makan hati berulam jantung saya ni. Hari2 saya dengan anak makan kat kedai atau drive thru Mcd. Isteri setiap masa dengan ph0ne, takpun jumpa clients, rakan bisnes, atau jumpa kawan kawan.

Isteri ni pernah vir4l dulu dekat Faceb00k, sebab p0sting pasal kewangan, s0 f0ll0wers ramai, dekat FB kemain macam hidup perfect yada yada. Dia beli rumah atas nama dia, saya bayar bulan bulan. Kereta 2 biji, saya jugak bayarkan, suruh beli Axia aje, dia nak H0nda CRV , saya pakai myvi sahaja.

Disebabkan saya pernah currang, saya pun turuntukan aje, se0lah 0lah tebus d0sa. Nak beranak di And0rra H0spital, padahal saya d0kt0r wad bersalin. B0leh je beranak di h0spital kerajaan, saya b0leh requestkan kawan sekerja perempuan sambut, taknak katanya, dia nak beranak dalam keadaan ‘m0de vacati0n’ katanya.

Sampaikan saya ni hutang dengan kawan sekerja nak bayar bil beranak, ni ada baki RM5000 belum langsai hutang. Dia dalam pantang, baru 3 minggu beranak, dia b0leh keluar pergi jumpa client dan teng0k wayang.

Dia tinggalkan 2 anak dengan kakak maternity caregiver, katanya urgent nak keluar, nak keluar sejam sahaja, akak tu datang 2 jam aje. Dari pukul 10 pagi keluar, pukul 1 pun belum balik, akak tu call nangis nangis, sebab b0s marah tak pergi app0intment 0rang lain, saya terpaksa emergency leave kat tempat kerja, nak balik jaga anak anak.

Saya call, dia 0ffkan ph0ne. Rupanya jumpa client dan kawan2. Sekarang anak n0 2 dah keluar, saya memang nekad nak bercerrai. Takkan nak currang kali kedua, karang lepas kant0i, gitu jugaklah situasinya, berubah sekejap, kemudian jadi balik.

Untuk para suami di KRT, apa patut saya buat? Kang bercerrai, c0nfirm vir4l, dia fam0us sebagai guru kewangan Faceb00k, kalaulah dia cerita di Faceb00k, memang semua nampak s4lah saya. Saya pernah currang, hak penjagaan anak anak dapat ke saya atau dia? Tapi dia tak pernah jaga anak anak.

Kalau saya pergi currang sekali lagi pun, sama je situasi dia, alih alih saya lukakan hati perempuan baik macam Anna, sebab termakan pujuk rayu si isteri semula. Nak bercerrai, Ummi Walid 0rang agama, malu sekampung nanti kalau si isteri saya vir4lkan k3s currang saya, silap silap dia reveal siapa Anna, bertambah masalah. Anna langsung taksalah apa2, entah2 dah bahagia hidup dia.

Saya nak bercerrai sayang anak anak, nak ajak isteri pi kaunseling, makan sepak terajng saya nanti. Tapi saya tak sanggup nak hidup dengan isteri macam ni. Asingkan tempat tidur? Dah buat dah, lagi dia suka.

Pukul dengan hujung kain? Saya kena balik nanti. Rep0rt p0lis? Takdelah dia tendang sepak terajang saya sampai lebam lebam, dia perempuan, sepak pun tak kuat, t0lak t0lak kepala, tampar aje. Semua takde bukti. Pening saya.

Harap semua kasi k0men berhemah, saya minta pendapat sahaja. Thanks.Sumber : Kisah Rumah Tangga.Apa Kata Anda.M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah..Terima Kasih krn sudi membaca

Leave a Reply