Hasil Pemeriksaan H0spital Mendapati…- Aliff Syukri Diminta Serah Ameena Kepada Pembantu Peribadi Buat Sementara

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Susulan k3s pvkul anak angkat, usahawan k0smetik Datuk Seri Aliff Syukri diminta menyerahkan kanak-kanak itu di bawah jagaan pembantu peribadinya buat sementara.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Asisten K0misi0ner Nik Ezanee M0hd Faisal berkata, pihaknya menahan Aliff pada pukul 3.30 petang, Khamis lalu bagi membantu si@satan. Bagaimanapun, Aliff dibebaskan dengan jaminan p0lis pada hari sama.

“Pegawai Kebajikan Masyarakat Daerah Petaling Jaya sudah membuat penilaian dan menasihatkan m@ngsa diletakkan di bawah jagaan sementara pembantu peribadi Aliff.

“Sebelum ini, kami menerima lap0ran berhubung kejadian itu daripada se0rang wanita warga Ind0nesia yang juga pembantu rumah kepada Aliff pada Sabtu lalu pada 3.45 petang.

“Hasil pemeriksaan awal dilakukan pihak h0spital mendapati terdapat kesan lebam di bahagian belakang badan m@ngsa. Namun, pegawai perubatan tidak dapat mengesahkan bahawa kec3deraan berkenaan adalah daripada perbuatan d3ra,” katanya.

Sementara itu, Nik Ezanee berkata, pihaknya sudah merakam percakapan pembantu rumah berkenaan dan saksi-saksi lain dalam kejadian terbabit.

“Kami juga akan menyambung merakam percakapan beberapa saksi bagi melengkapkan si@satan itu mengikut Seksyen 31 (1) (a) 4kta Kanak-Kanak 2001. Kertas si@satan k3s berkenaan akan dikemukakan ke Pejabat Timbalan Pend@kwa Raya untuk arahan seterusnya,” katanya.

Sebelum ini, Aliff did@kwa memvkul anak angkatnya bernama Aminah Alip Shah dalam satu kejadian yang berlaku di kediamannya yang terletak di Petaling Jaya pada 28 Februari lalu.

Difahamkan pembantu rumah kepada pengasas pr0duk Dherbs itu sendiri yang melap0rkan kepada pihak p0lis sehari selepas kejadian tersebut.

Svspek dikatakan memvkul menggunakan tangan pada muka kanak-kanak terbabit semasa mahu merakam gelagatnya menangis untuk kandungan Y0uTube.

Terdahulu, tul@r salinan lap0ran p0lis yang yang turut tertera nama Datuk Seri Aliff Syukri dan anak angkatnya Aminah Alip Shah. Malah, Instagram usahawan k0smetik itu turut mula dibanjiri dengan k0men netzen yang mahukan penjelasan berhubung isu ini.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply