Hati saya kosong dia tiada depan mata,membesar dari jauh-Akhirnya Balqis Mentor buka mulut mengenai percer4iannya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

IKATAN perkahwinan penyanyi yang juga bekas peserta pr0gram Ment0r Milenia 2017, Ratu Balqis dan suami, M0hd Hakimi Ikmal M0hamad Rahim berakhir apabila pasangan ini sah bercer4i awal tahun ini.

Menurut Balqis atau N0r Balqis Ahmad Tajudin, 21, rumah tangga yang dibina selama dua tahun itu musn4h selepas kedua-duanya tiada lagi persefahaman dan memilih untuk membawa haluan sendiri.

Lebih menyayat hati, dia terpaksa berpis4h jauh dengan anak tersayang, M0hd Hamka Iman kerana hak jagaan sementara anak diberikan kepada bekas suami.

“Biasalah dalam alam perkahwinan pasti ada ujian… saya anggap j0d0h kami tak panjang. Punca kami bercer4i tak dapat saya nak k0ngsikan, cuma apa yang b0leh dikatakan mungkin sudah tiada persefahaman.

“Sepanjang hampir dua tahun melayari alam perkahwinan itu tipulah kalau kata tak bahagia sebab kami dah ada anak bersama tapi nak kekalkan perkahwinan bukan perkara mudah.

“Cumanya apa yang menyedihkan saya terpaksa berjauhan dengan anak yang kini berusia hampir dua tahun dan sedang berjuang untuk mendapatkan hak penjagaan anak itu,” katanya kepada mStar.

Bekas pr0tege kepada penyanyi Hazama ini membuat pend3dahan mengenai status rumah tangganya itu ketika hadir di Menara Star, Petaling Jaya, Selang0r, baru-baru ini.

Balqis berkahwin dengan ahli perniagaan, M0hd Hakimi di Kuala Terengganu, Terengganu pada 30 N0vember 2017 dan dikurniakan se0rang cahaya mata lelaki. Pasangan ini sah bercer4i di M4hkamah Tinggi Syariah Kuala Terengganu, Terengganu pada Februari lalu.

Perkahwinan mereka mendapat liputan meluas media kerana Balqis yang ketika itu berusia 18 tahun mengambil keputusan menamatkan zaman bujang selepas beberapa bulan menyertai pr0gram realiti nyanyian tersebut.

Hampir empat bulan tidak bertemu anak tersayang, Balqis berkata em0sinya sedikit terganggu sehingga tidak dapat menahan air mata ketika berk0ngsi mengenai situasinya pada ketika ini.

“Bekas suami dapat hak jagaan sementara anak… dia (bekas suami) beritahu kalau nak jumpa anak cuma b0leh bertemu di rumah dia sahaja. Saya pernah terserempak dengan anak di luar tetapi tak b0leh jumpa sebab bukan di rumahnya, jadi hanya mampu teng0k dari jauh.

“Hati saya k0s0ng apabila anak tiada depan mata, membesar dari jauh! Teng0k 0rang lain bawa anak, kita cuma dapat bayangkan sahaja. Saya hanya mampu teng0k anak membesar dengan 0rang, dia pun tak kenal siapa ibu dia.

“Sejujurnya dalam hati saya terlalu rindu nak jumpa… nak peluk dan cium anak! Cumanya sekarang masa untuk berjumpa itu susah kerana dia di Terengganu dan saya di Kuantan, Pahang. Saya cuma mampu berd0a sem0ga Hamka dapat bersama saya semula,” ujarnya.

Dalam pada itu, Balqis berkata dia tidak pernah meny3sal berkahwin pada usia muda dan menganggap apa yang berlaku ada hikmah tersendiri.

“Saya tak pernah meny3sal kahwin muda… saya percaya ada hikmah semua ini! Sepanjang dua tahun melayari alam perkahwinan banyak mengajar saya tentang kehidupan. Semasa awal-awal percer4ian, saya tak kuat. Tetapi disebabkan masih ada keluarga, saya kuat kerana mereka.

“Sekarang ini pun saya sudah ada kerja tetap dan hanya f0kus dengan kerja. Saya tak meny3sal kahwin muda kerana saya dapat memenuhi permintaan arw4h bapa!,” katanya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply