Hikmah ‘Stay At Home’-Siapa Sangka Ernie Zakri Kini Sudah Berhijab

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Penyanyi Ernie Zakri mengakui sudah lama menyimpan hasrat untuk bertudung dan akhirnya mengambil keputusan untuk berhijrah pada Selasa lepas.

Menurut Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakri, 28, dia menyedari dirinya banyak membuat kesilapan dan kini sudah tiba masanya untuk berubah secara perlahan-lahan.

“Ya… hari ini merupakan hari pertama saya memakai tudung. Saya berharap semua 0rang b0leh mend0akan saya untuk istiqamah.

“Sebenarnya perasaan nak bertudung sebelum tunaikan umrah tapi kadang-kadang biasalah manusia ada memikirkan s0al k0mitmen kerja.

“Tetapi ada hikmah juga saya rehat daripada kerja, duduk rumah dan banyak saya fikir. Jadi, inilah masa paling tepat untuk saya buat keputusan berhijrah.

“Saya kena fikirkan diri saya juga. Kita manusia biasa, banyak buat kesilapan dan tiba masanya untuk saya berubah sedikit demi sedikit mana yang mampu,” katanya kepada mStar.

Penyanyi lagu Ku Bersuara ini juga berk0ngsi f0t0 penampilan pertama memakai tudung di laman Instagram miliknya pada Selasa.

Rata-rata netizen dan rakan selebriti turut meluahkan rasa gembira serta mend0akan agar penyanyi itu terus istiqamah dalam penghijrahannya.

Dalam pada itu, Ernie memberitahu dia berharap peminat tidak salah faham apabila men0nt0n apa-apa pr0gram selepas ini yang memperlihatkan dirinya tanpa hijab.

“Kalau ada peminat atau pen0nt0n yang men0nt0n saya masih free hair di mana-mana pr0gram TV, itu adalah rakaman lama sebelum saya bertudung.

“Saya bimbang 0rang akan keliru. Insya-Allah, selepas ini saya akan memakai pakaian bersesuaian dan mengikut syariat Islam yang sudah ditetapkan,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply