“Ini anak terakhir, doktor suruh…”-Ibu k0ngsi kisah disebalik kegembiraan Aiman Tino dapat adik baru

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

IBU kepada penyanyi Aiman Tin0 dan Fara Hezel iaitu Hazelina Mat Jalil, 43, selamat melahirkan anak ke-11 pada petang Khamis. Hazelina atau Riena berkata, bayi perempuan seberat 3.39 kil0gram itu dilahirkan secara n0rmal di H0spital Selayang, Selang0r pada pukul 6.45 petang.

“Alhamdulillah pr0ses kelahiran anak ke-11 ini dipermudahkan… cuma lama sikit baby keluar, tunggu di bilik bersalin dari pukul 11 pagi sampai 6 petang.

“Namun semuanya berjalan lancar, 11 kali bersalin semestinya s@kit dan pengalaman itu tak sama, perasaan gementar dan takut itu mesti ada!

“Selepas ini saya akan berpantang di rumah kami di Kuala Kubu Bharu… saya dan suami dah fikirkan nama iaitu Nina Deylisya,” katanya kepada mStar.

Sementara itu, Riena berkata Nina merupakan cahaya mata terakhir mereka setelah menerima nasihat daripada d0kt0r.

“Penerimaan anak-anak lain semuanya happy dan ser0n0k dapat adik baru, maklumlah lima tahun tak ada adik.

“Ini anak terakhir… d0kt0r pun dah sarankan untuk saya ‘tutup kilang’ memandangkan anak dah ramai dan atas fakt0r kesihatan. Lepas ni kami tunggu cucu pula!

“Apa-apa pun saya nak ucapkan terima kasih kepada d0kt0r, jururawat di H0spital Selayang yang banyak membantu sepanjang pr0ses kelahiran walaupun semuanya sedang sibuk berdepan w4bak C0v1d19,” ujarnya.

Selain Aiman dan Fara, Riena dan suaminya iaitu Yusry Iskhak, 50, mempunyai lapan lagi anak iaitu Nur Fara Ain, 25, M0hd. Aidil, 24, Nur Isfasha, 17, M0hd. Haikal, 13, Nur Alya Mahsuri, 10, Nur Qaseh Mahsuri, 8, M0hd. Ikhwan, 5, dan Nur Nina Izara, 4.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply