Isteriku cuba nk smpaikan sesuatu melalui lukisan dia,tp aku malu nk bw dia ke klinik untuk check

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Benda ni aku pendam 7 tahun berkahwin. Aku bukan nak buka 4ib sesiapa disini. Tapi aku perlukan bantuan atau cara nak bawa isteri aku jumpa pakar. Isteri aku ada masalah mental tapi bukan gil4. Aku pun sebenarnya taktahu k0ndisi dia apa. Takpelah, aku cerita, mungkin ada yang tahu isteri aku ni sebenarnya ada s4kit apa.

First sekali, isteri aku ni datang dari keluarga bermasalah. Ibu dia ‘kupu-kupu’ malam. Ayah dia selalu pkul dia masa kecil. Kemudian kahwin dengan isteri baru pastu tinggal dia macam tu je. Jadi, dia terpaksa kerja start umur 13 sambil sek0lah menengah secara h4ram.

Sampai lah 0ne day aku cuti, anak aku menangis tanpa henti. Biasalah baby memang kuat menangis, tiba-tiba isteri aku ambil pisau. Terkejut beruk aku. Dia cuba nak bvnuh diri dia, aku pujuk sl0w-sl0w tak jalan. Aku terpaksa berkeras sikit demi nak dapat pisau tu.

Masa tu tiba-tiba ada keluar drah dari kain dia. Menggelabah aku angkut pergi h0spital. Rupanya jahitan banyak terbukak. Allah… masa ni aku betul m4rah. Aku kemas barang dia pergi rumah mak aku, mintak mak aku jagakan sampai dia betul-betul sembuh. Tapi lepas 3 hari dia kemas balik barang dia naik teksi balik rumah.

Disebabkan benda ni dah lama aku hadap, aku ada sikit impr0vement untuk handle dia. Prinsip aku, bila dia fikir dia tak layak jadi se0rang ibu atau isteri, then minta cer4i atau lepas, aku akan fikir benda lain. Aku takkan ucap langsung perkataan tu kat depan dia. Walau macam mana pun, dia isteri aku. Aku sayang dan takkan lepaskan dia selagi aku masih hidup.

Setiap kali dia tak cukup tidur, aku akan elakkan dia dari nampak pisau. Dan terus d0d0ikan dia sampai tertidur. Walaupun aku dah lambat nak pergi kerja. Masa aku takde, aku pantau rumah melalui cctv, banyak kali nampak isteri kurung diri dalam almari masa baby tak berhenti menangis. Lepas 10 minit dia akan keluar balik dalam keadaan tenang.

Walaupun banyak kali isteri nak ced3rakan diri dia, setakat ni tak pernah dia ced3rakan aku atau anak-anak. Dia macam ada satu d3ndam pada diri dia yang aku pun tak tahu apa benda. Aku tahu banyak lagi yang dia tak cerita pada aku pasal tr4uma dia masa kecil.

Kalau aku terpaksa hadap perkara ni sampai tua, aku redha. 0rang lain diuji dengan benda berbeza-beza. Mungkin ini bahagian aku. Allah Maha Pengatur setiap hidup hamba-hambaNya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply