“Jangan berharap untuk mendapatkan kesetiaan dari orang yang…”-B0nda R0zita

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

K0ntr0versi yang melanda rumah tangga ahli perniagaan terkenal Dat0’ Aliff Syukti dan Datin Shahida makin rancak diperkatakan. Jika sebelum ini hanya mendengar khabar angin tentang perm0h0nan cer@i yang dibuat 0leh Datin Shahida, namun kini Dat0’ Aliff se0lah-0lah memberi bayangan kepada m@saIah rumahtangga mereka.

Terdahulu peminat dapat menghidu apabila Dat0’ liff tidak lagi mengikuti isterinya di laman 1nstagram dan terbau ibu kepada Dat0’ Aliff, B0nda R0zita juga dikatakan berbuat demikian.

Selain itu netzen juga sudah mula menghidu nasihat-nasihat yang dimuat naik 0leh B0nda R0zita se0lah-0lah untuk menantunya, Datin Shahida.

Perk0ngsian yang dimuat naik 0leh B0nda bagaimanapun mendapat reaksi kurang senang dari pada pengikutnya. Mereka mend@kwa se0lah-0lah B0nda ingin tujukan luahan tersebut buat Datin Shahida.

Setia tu bagus tapi jangan sampai memudaratkan. Tak b0leh terus setia b0nda kalau 0rg yg sepatutnya jd laluan jln ke syurga tak b0le pimpin tgn kita..Allah suka kalau kite berat fikirkan psl 0rg lain tp Allah lg suka kalau kite lebih sayangkn diri kite dulu..dan cari jln terbaik utk ke syurga.

Mungkin ni ujian untuk B0nda. Teguran dari Allah. Sebelum ni pun B0nda selalu hebahkan semua yg jadi menantu B0nda tu kena melepasi piawa4an B0nda, kena lulus bab agama, B0nda yg akan pilih siapa selayaknya jadi menantu. Ssesapa yg f0ll0w ig b0nda mesti perasan. Allah nak tegur la tu hanya Allah saja yang layak ‘mengkelaskan’ hambaNya.

Bagi kami nasihat yang diberi 0leh B0nda adalah untuk semua dan secara menyeluruh. Bagi yang mengikuti akauan 1nstagram B0nda, setiap hari beliau akan memuat naik kata-kata nasihat yang b0leh dijadikan panduan dan pegangan semua.

Jadi janganlah netzen terlampau mendalami hingga membuat tafsiran sendiri, lagipun B0nda sendiri pernah bagitahu bahawa beliau sangat sayang akan menantunya itu. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber BeritaPanasss kredit terengganutv bbn my

Leave a Reply