Jangan Persoal Jantina Dan Agama,Pengakuan Berani Sajat Dah Bercerai Tal4k 3

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca perkongsian ini.

Sejak mulai ‘berani’ kembali di med1a s0sial, usahawan penuh k0ntroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman dilihat telah menyapa para pengikutnya yang sudah lama menunggu kemunculannya.

Dalam perkongsian di IG live, Sajat memaklumkan yang dirinya sedang menjalankan kuarantin di Canterbury, Australia dan telah pun rasmi berhijrah ke negara Kanggaru itu.

Kuarantin di Ausie, akan buka perniagaan disana

Bercerita tentang perkembangan terkini, usahawan terbabit berkata bahawa akan ada beberapa perancangan untuknya survive di negara tersebut. Salah satunya adalah membuka kembali perniagaan dibantu beberapa pihak termasuklah akan menghadiri wawancara di salah satu med1a di Australia untuk bercerita tentang dirinya.

Ditanya apa perasaan ketika ini selepas berada di negara terbabit, Sajat mengakui sangat bahagia kerana sudah bebas dan boleh menjadi dirinya sendiri.

Ulas sikit tentang k3s yang berlakv

Ada juga netiz3n yang mahukan usahawan itu mengulas tentang k3snya yang sebelum ini sehingga dia perlu ‘menyeludvp’ masuk ke negara jiran untuk melarikan diri susulan war4n tangkap dikenakan.

Menurutnya, apa yang terjadi tidaklah seperti yang disangka dan semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja. Dia juga menghormati kerja pihak P0lis Diraja Malaysia (PDRM) yang menjalankan tugas dengan baik.

Dah jual semua perniagaan di Malaysia

Selain itu, Sajat turut memaklumkan yang segala perniagaannya di Malaysia sudahpun di jual dan kini berhijrah ke Australia untuk memulakan perniagaan baharu selepas selesai dikuarantin.

Agama hal peribadi, sampai ke lubang kubvr tak akan mengaku tentang jantina

Menjawab soalan tentang agama, usahawan terbabit menjelaskan yang isv itu adalah satu perkara peribadi dan dia sama sekali tidak mahu mengulas kerana baginya biarlah dia menjalankan kewajiban sebagai umat Islam mengikut caranya sendiri.

Tak hanya itu, Sajat memberitahu yang dia sama sekali tidak akan mengaku berkenaan jantina walaupun sehingga ke lubang kubvr kelak kerana padanya dia tetap wanita.

Setiap orang tidak ada hal untuk memaks4 dirinya menjadi orang lain dan sangat kecewa dengan mereka yang memintanya berubah secara luaran sedangkan dalamannya adalah seorang wanita.

Di akhir 1G live Sajat, dia mengesahkan dirinya sudah ‘bercer4i’ t4lak tiga dengan Malaysia dan tidak akan boleh kembali ke sini lagi. Dia sama sekali tidak berasa ralat akan hal itu dan cukup teruja untuk memulakan kehidupan yang baru di Australia.

Perancangannya adalah untuk membuka perniagaan dan membantu rakyat Malaysia yang ingin bekerja di Australia dengan cara bekerja di bawah perniagaannya kelak. Sumber dr Inst4gram Nursajatkamaruzzaman

Terdahulu dalam harian metro ada memberitahu tentang Misteri ‘kehilangan’ usahawan kosmetik Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat kini terjawab apabila dia dilaporkan sudah ditahan pihak imigr3sen Thailand pada 8 September lalu.

Pen4hanan Nur Sajat dilakukan pihak berkuasa negara gajah putih itu selepas mendapat maklumat mengenai keberadaan usahawan kosmetik di Bangkok, Thailand daripada pihak berkuasa Malaysia.

Sumber memaklumkan Nur Sajat, 36, ditahan di sebuah kondominium mewah di Bangkok bersama seorang lelaki juga berperwatakan wanita warga Thailand ketika serbuan pihak imigresen.

Memperincikan perkara itu, sumber memberitahu Skuad Khas Harian Metro bahawa berdasarkan maklumat dikongsikan P0lis Diraja Malaysia (PDRM) kepada pihak berkuasa Thailand mengenai lol0snya usahawan berkenaan ke negara berkenaan pada awal Mac lalu, usaha mengesannya dilakukan jabatan imigr3sen Thailand.

“Pada 4 Jun, pihak imigr3sen Thailand mengesan lokasi persembunyian Nur Sajat iaitu di sebuah kondo mewah di tengah Bangkok.

“Selepas ris1kan dan int1pan dilakukan, pada 8 September sekitar jam 6 petang (waktu Thailand) serbuan dilakukan di lokasi persembunyiannya. Hasilnya, Nur Sajat ditahan dan semakan pihak imigr3sen Thailand mengesahkan dia adalah individu yang melarikan diri serta dikehendaki pihak berkuasa Malaysia. Malah, pasport milik usahawan kosmetik itu juga sudah dibatalkan kerajaan Malaysia,” katanya memaklumkan Nur Sajat ditahan bersama dengan seorang lelaki tempatan (Thailand) yang juga berperwatakan sepertinya di kondominium mewah itu.

Menurutnya, Nur Sajat kemudiannya dibawa dan ditahan di Ibu Pejabat Imigresen Cawangan Pembanterasan Pendatang Tanpa Izin Thailand atas kesalahan berkaitan imigresen di negara gajah putih itu.

“Pada 9 September atas kes4lahan itu, Nur Sajat didakwa di m4hkamah Thailand. Nur Sajat bagaimanapun dibebaskan pada 10 September dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat seorang warga tempatan.Wang itu dibayar oleh seorang kenalannya dikenali sebagai Misha yang dilaporkan terbang ke Thailand untuk urusan jaminan Nur Sajat,” katanya.

Ditanya di manakah Nur Sajat kini berada, sumber itu memaklumkan, Nur Sajat masih berlindung di kondominium mewah di tengah ibu kota Bangkok itu.

“Walaupun dia dibebaskan dengan jaminan, Nur Sajat diarahkan untuk hadir ke pejabat imigr3sen Thailand setiap 14 hari,” katanya.

Menjawab soalan wartawan, sumber itu memaklumkan, pihak berkuasa Malaysia sedang berunding dengan kerajaan Thailand untuk membawa pulang Nur Sajat ke negara ini.

“Usaha membawanya pulang untuk menghadapi perbicaraan di Mahkamah Tinggi Syariah di Selangor atas kesal4han berpakaian wanita yang dilakukannya di Shah Alam pada tahun 2018 itu sedang berlangsung.Rundingan agak sukar tetapi kita tetap optimis untuk membawanya pulang. Sukar disebabkan ada campur tangan pihak antarabangsa membabitkan negara dan pertubuhan tertentu yang menghalangnya,” katanya. Sumber Hmetro

Leave a Reply