“Janganlah buat kami macam ni”-‘Rider’ kesal pelanggan gunakan mereka hantar sy4bu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

“Kami cari rezeki, k0rang game kami.” Begitulah luahan para penghantar makanan yang berdepan dengan dugaan diani@ya 0leh para pelanggan yang tidak bertanggungjawab sehingga mereka pula yang menjadi sasaran pihak p0lis.

Menerusi satu hantaran di Faceb00k, se0rang pengguna dengan nama akaun Apan Meru telah berk0ngsi maklumat se0rang rider ditahan p0lis selepas terdapat bendasing yang disy@ki sy4bu di dalam bungkusan yang didapati daripada se0rang pelanggan.

Sekali buka rupanya sy4bu

Menurut entri tersebut, rider tersebut kesal dan terkejut selepas mendapati bungkusan yang sepatutnya dihantar kepada pelanggan rupanya adalah barangan terl@rang.

“Kami tak akan buka bungkusan pelanggan, sekali bila buka rupa-rupanya sy4bu..janganlah buat kami macam ni…”

Pelanggan 0rder sy4bu tu sempat lari

Berdasarkan mesej perbualan yang dik0ngsikan, rider tersebut telah dilepaskan 0leh pihak, tetapi pelanggan yang membeli sy4bu itu sempat melarikan diri selepas pihak p0lis berjaya mengesan l0kasinya.

Kesian la kat depa, kenapa aniaya 0rang macam tu

1nsiden tersebut telah mengundang rasa m@rah netzen terhadap pihak mengambil kesempatan ini, rata-ratanya simpati melihat nasib para penghantar yang mencari rezeki tetapi diani@ya pula dengan pelanggan. H4ram jadah sungguh!

Nasib baik rider tu tak kena tangkap

Rider yang jadi m@ngsa

Perkara seperti ini sebenarnya sedikit sebanyak telah menyusahkan ramai pihak terutama sekali penghantar makanan yang selalu mengejar masa memenuhi pesanan pelanggan. Perbuatan ini memang sangat terkvtuk, akibat kerja j@hat 0rang lain mereka yang mencari rezeki seperti ini yang terpaksa menanggung akibatnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Apan Meru kredit 0hmymedia

Leave a Reply