“Jgn biarkan puak2 tertentu bertepuk tangan..hancurkan perniagaan umat islam”-Yusuf Azmi Minta Maafkan Pihak Jakel,Jgn B0ikot

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Hari ini pihak Jakel tampil m0h0n maaf kepada 0rang Melayu yang tersinggung dengan kenyataan salah se0rang ahlinya, Muzaffar Jakel.

“DENGAN rendah hati, saya mewakili seluruh ahli keluarga dan rangkaian perniagaan Jakel mem0h0n maaf kepada rakyat Malaysia khususnya 0rang Melayu yang tersinggung dengan kenyataan adik saya (Muzaffar),” kata Pengarah Urusan Kumpulan Jakel, Datuk M0hamed Far0z M0hamed Jakel.

Beliau membuat perm0h0nan maaf itu susulan kenyataan adiknya yang tul4r di media s0sial dan mencetuskan rasa tidak senang dalam kalangan warganet disebabkan ia disifatkan berbaur pengh1inaan kepada 0rang Melayu.

Menurut M0hamed Far0z, beliau sendiri k3sal dan marah dengan tindakan adiknya apatah lagi beliau sedar dan mengakui 0rang Melayu adalah peny0k0ng terbesar perniagaannya selama ini.

Kenyataan Muzaffar semalam tular apabila dia dikatakan menghi1na 0rang Melayu menerusi hantarannya di media s0sial sehingga mencetuskan kem4rahan warganet khususnya masyarakat Melayu.

Yusuf Azmi tampil bersuara

Menurut Yusuf Azmi, kita semua sebagai saudara sesama Islam perlu memaafkan apa yang telah berlaku kerana pihak Jakel telah pun mem0h0n maaf.

Yusuf Azmi juga berharap rakyat Malaysia akan bersimpati dengan Jakel dan mengesa untuk tidak menghancvrkan usaha pernigaan Umat Islam.

Menurut Yusuf Azmi lagi, setiap manusia melakukan kesilapan dan rata-rata pekerja Jakel kebanyakan terdiri dari bangsa Melayu dan Umat Islam.

“Saya mengharapkan semua Rakyat Malaysia bersimpati kepada JAKEL.. Janganlah kita menghancvrkan Usaha Perniagaan Umat Islam kita.. Setiap manusia melakukan khilaf.. Jangan biarkan Puak Puak yang tertentu bertepuk tangan dengan penghasilan menjatvhkan perniagaan 0rang melayu islam..”

Resp0n netzen

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber FB Yusuf Azmi

Leave a Reply