Kahwin Dgn Budak 13Tahun,Lelaki Kurung Isteri 4Tahun Sebab Tak Pandai Masak

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Se0rang lelaki tergamak mengurung isterinya di dalam bilik utama rumah mereka dekat Jawa Barat, Ind0nesia setiap kali dia keluar bekerja.

Menurut Harian Metr0, lelaki tersebut turut tidak memberi makan dan mengasari isterinya itu sejak empat tahun lalu. Pasangan ini berkahwin ketika si isteri berusia 13 tahun namun difahamkan, lelaki itu merahsiakan perkahwinan mereka daripada jiran-jiran.

Disebabkan itu, tiada se0rang jiran pun yang sedar dengan kewujudan isterinya di rumah sewa mereka dekat Desa Kapasiran. Pend3ritaan remaja itu yang kini berusia 17 tahun berakhir pada Sabtu lepas apabila dia berjaya melarikan diri ketika suaminya keluar rumah.

Dia kemudian terus meminta bantuan penduduk setempat yang terkejut melihat keadaannya ketika itu. Ketua Griya Parungpanjang Desa Kapasiran, Saban berkata, ketika ditemui, remaja terbabit tidak terurus, pucat, berbau dan badannya c3dera.

Kata m4ngsa, dia akan dikurung dalam bilik utama yang mempunyai tandas dan tidak akan diberi makan setiap kali suaminya keluar bekerja. Selain itu, dia juga sering did3ra kerana alasan remeh antaranya adalah tidak pandai memasak.

“Bau (badannya) busuk sampaikan penduduk hendak muntah dan matanya lebam bekas pukulan serta badannya kurus dan pucat. Saya tidak pernah tahu kewujudan wanita di dalam rumah sewa lelaki itu kerana dia memberitahu belum berkahwin.”

“Lelaki itu melarikan diri selepas rahsianya terb0ngkar. Kami tidak sangka kerana lelaki itu se0rang yang baik dan rajin bekerja.”

Keluarga m4ngsa kemudian membuat lap0ran p0lis di Rangkasbitung, Banten dan Ketua P0lis Parung Panjang Nundun Radiama mengesahkan pihaknya telah berjaya menahan lelaki terbabit. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Leave a Reply