“Kalau Degil Juga..Kami Pes@kit C0V1D9 Akan Turun Jaga R0adbl0ck”-Am4ran ‘Keras’ Ashraf Muslim

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n Ashraf Muslim merayu kepada semua rakyat Malaysia untuk tidak mengingkari Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP). Jika tidak Ashraf yang kini merupakan pes4kit C0VlD-19 memberi am4ran dengan nada gurau akan turun bersama pihak berkuasa untuk melakukan sekatan jalan raya.

“Wahai rakyat Malaysia, t0l0ng jangan terlalu exp0se di luar. Duduklah di rumah dan keluar hanya bila perlu untuk beli barang rumah sahaja. Kalau tetap berdegil, kami pes4kit C0V1D19 akan keluar jaga r0adbl0ck…mahu ke?” Tulisnya.

Ashraf berk0ngsi perkara tersebut di akaun 1nstagram miliknya. Menerusi entri tersebut, Ashraf menerusi kapsyen bagaiamanapun akui ia hanya gurauan dan sebagai peringatan untuk semua.

“Jangan m4rah ya, ini hanya gurauan. Kepada rakyat Malaysia, h0rmatilah perintah kerajaan,” katanya lagi.

Terdahulu Ashraf Muslim merupakan salah se0rang daripada 18 krew penggambaran drama di Sc0tland pada 9 Mac lalu. Dia juga disahkan p0sitif C0v1d19 sejak pulang dari negara itu bersama pelak0n Puteri Aishah dan pelak0n cilik Puteri Rayyana Rayqa.

Ashraf Muslim turut memaklumkan perkara itu menerusi laman 1nstagram dan merasa sebak setelah mengetahui keputusan kesihatannya.

“Assalamualaikum… Tanggal 12hb April 2020 menjadi jawapan bagi AM tentang keputusan Sample C0v1d19. Yer.. saya dijngkiti v1rus C0v1d19. Sewaktu itu walaupun sebak didada bila mendapat tahu jawapan tapi saya redha dengan pilihan Allah. Ada hikmah disebaliknya. Datang perasaan nerv0us dan macam-macam perasaan timbul bila masuk dalam ambulance.”

Ashraf Muslim terlebih dahulu mem0h0n maaf buat keluarganya dan sahabat yang lain dengan apa yang telah berlaku. Dia juga mem0h0n agar 0rang ramai mend0akan yang terbaik untuknya dan pes4kit p0sitif lain juga.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Gempak

Leave a Reply