“Kalau ikhlas beri tak perlu nak paksa macam2!”-Nadya Syahera hilang sabar

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N Nadya Syahera meluahkan rasa kurang senang dengan sikap segelintir peniaga atas talian yang mendesaknya memuat naik ulasan makanan yang telah diberi.

Menurut Nadya, tindakan peniaga 0nline itu menyebabkan dia hampir hilang sabar sehingga tidak berminat untuk berurusan dengan mereka.

“Kalau ikhlas memberi tak perlu nak paksa macam-macam kat 0rang. Nanti daripada 0rang tu baik hati nak review ke apa terus turn 0ff tak selera dah nak review,” katanya.

Nadya meluahkan pandangannya itu menerusi ruangan 1nstast0ry pada pagi Ahad.

Sebelum ini aktres Janna Nick turut meluahkan rasa yang sama dan b3ngang dengan sikap segelintir peniaga yang mendesaknya membuat ulasan meskipun tanpa bayaran.

“Pertamanya saya buat ni percuma memang tak caj, ikhlas tapi bila dah jadi macam ni, seperti k0mitmen kerja pula nak kena p0st. Kalau anda buat bisnes 0nline mesej nak bagi makanan, nak bagi saya rasa saya terima tapi tak b0leh anggap sebagai k0mitmen kena p0st.

“Sebab ada masa saya dapat makanan rasa dia kurang sedap, jujur cakap tapi takkanlah saya nak buat st0ry dan beritahu tentang benda ini… saya bukan tak supp0rt 0nline bisnes tapi y0u all pun kena ikhlas bagi bukan mengharapkan balasan p0sting sebagainya, itu lebih ikhlas!

Sementara itu, kata Nadya dia terpaksa menjelaskan mengenai perkara itu kerana kerap kali menerima pertanyaan sama daripada peniaga 0nline.

“Maaf sister mengadu dekat sini! Faham awak berniaga kita bekerja yang tak tentu masa. Sabar itu indah sis, lama-lama 0rang duduk mesej bertalu-talu minta update, lama-lama hilang sabar juga tau,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply