“Kalau Tak Lari Kenapa Bl0ck Kami”-Vicha kant0ikan Ogy Tipu Lagi

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelawak berasal dari Ind0nesia, Vicha terkilan dengan tindakan penerbit dan pelak0n teater K0rvpsi Dewan Semandung, 0gy Ahmad Daud yang menyekat mereka (pelak0n) di laman s0sial Instagram (IG).

Vicha berkata, jika benar pelak0n seni0r itu tidak lari daripada ‘masalah’ seperti yang diucapkan beliau menerusi s0sial media, mengapa dia perlu menyekat kesemua barisan pelak0n teater K0rvpsi Dewan Semandung di IG.

“Bukan saya sahaja yang terkilan, tetapi semua dalam pr0duksi ini terkejut dengan tindakan Kak 0gy. Adakah ini sikap pr0fesi0nal se0rang pelak0n seni0r?

“Menyekat kami daripada akaun IG itu tidak lari dari tanggungjawab? Ya, memang benar beliau masih ada dalam gr0up Whats4pp, tetapi macam tak ada.

“Beliau hanya mendiamkan diri dan tidak memberi resp0n apabila kru bertanya tentang isu bayaran. Kalau dia faham mereka (tenaga pr0duksi teater) perlu perbelanjaan untuk Aidilfitri kenapa buat macam ini…?

“Ini bulan Ramadan, tak baik ani1aya 0rang lain…Kami semua ada ‘mulut’ untuk disuap” luah Vicha kepada Gempak.

0gy menerusi laman s0sialnya semalam (Sabtu) memberitahu, tidak pernah berniat untuk melarikan diri ek0ran kemelut bayaran tertunggak pr0duksi.

Katanya, dia sedang mencari dana untuk melunaskan pembayaran yang tertunggak seperti yang did4kwa beberapa pelak0n dan kru teater terbabit.

Sebelum itu industri hiburan tanah air digemp4rkan dengan isu kegagalan pihak pr0duksi 0gy Ventures & Netw0rk untuk melunaskan baki bayaran barisan pelak0n teater K0rupsi Dewan Semandung yang dipentaskan di Istana Budaya pada 28 Februari hingga 1 Mac lalu.

Isu tersebut bertambah serius apabila salah se0rang pelak0n, iaitu Che Mat membuat lap0ran di Balai P0lis Bandar Tun Hussein 0nn Cheras, pada Jumaat. Lap0ran berkenan dibuat apabila Che Mat berasa terti1pu dengan janji manis Fauziah atau lebih dikenali sebagai 0gy untuk melunaskan baki bayaran.

Pengarah teater, Khir Rahman turut berharap agar 0gy akan melunaskan segala pembayaran dalam masa terdekat ini. Untuk rek0d, teater arahan Khir Rahman itu dibintangi J0ey Daud, Vicha, Mark Adam, Tauke Jambu, Chiwan, Tapai dan Sharif Zer0.

Dalam pada itu, Vicha turut memuat naik mengenai 0gy yang menyekat para pelak0n di IGnya dengan menyiar semula luahan daripada Man Raja Lawak yang turut memuat naik perkara sama di laman s0sialnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply