“Kasian suamimu di alam kubvr”-Ramai Netzen K0men Minta BCL Tutup Aurat Lepas Ashraf Meningg4I

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak Ashraf Sinclair meninggaI dunia akibat ser4ngan j4ntung pada 18 Februari lepas, ramai netzen prihatin dengan keadaan BCL serta anak mereka, N0ah.

Digunakan untuk publisiti?

Baru-baru ini, pihak Ind0nesian Id0l menerima pelbagai kec4man hebat daripada 0rang ramai kerana did@kwa menggunakan kesedihan BCL selepas kem4tian Ashraf demi mendapatkan rating yang tinggi.

Isu itu timbul selepas BCL menangis teresak-esak ketika Judika menyanyikan sebuah lagu dari single terbarunya ketika rancangan itu berlangsung. Vide0 tersebut menjadi vir4l di Malaysia dan Ind0nesia di mana ramai pihak berpendapat pr0duser rancangan itu tidak sens1itif.

Pihak Judika berulang kali menyatakan telah mendapat keizinan dari BCL untuk mendendangkan lagu tersebut dan pihak BCL sendiri telah memberikan keizinan untuk teruskan persembahan itu.

Netzen minta BCL tutup aurat

Sehingga kini masih berehat daripada media s0sial namun Y0utube channel BCL makin mendapat pen0nt0n malah jumlah t0nt0nan vide0-vide0nya meningkat sejak peme3rgian Ashraf.

Ramai masih bersedih dan men0nt0n vide0 keluarga bahagia itu di Y0utube BCL. Tapi, melalui vide0 sambutan hari lahir BCL yang ke-36 ramai netzen membanjiri bahagian k0men dengan menasihatinya untuk berpakaian lebih s0pan.

“Sem0ga segera berhijab untuk meringankan his4b Alm4rhum suaminya.”

Ramai yang menegvr cara pemakaian BCL di dalam vide0 itu kerana menampakkan bahagian atas serta perutnya. Rata-ratanya meminta dan berd0a agar BCL akan berusaha untuk menutup auratnya selepas ini.

Pada usia yang hampir 40 tahun, netzen berpendapat BCL sudah patut tahu batasan aurat dan pergaulan antara lelaki yang bukan mahr4mnya.

“Bukan semuanya b0leh dipeIuk ciium. Suami tercinta telah pergi sem0ga BCL dan anak lebih menghampiri Allah.”

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit L0bakmerah

Leave a Reply