“Kau pernah duduk dengan org yang kena r0g0l tak..”-Giliran Zarina Anjoulie Pula Tarbiah Fynn Jamal

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Nampaknya isu mengenai kenyataan Fynn Jamal kini masih lagi menjadi bualan hangat 0rang ramai di media s0sial. Kupasan isu mengenai k3s r0g0l itu telah menyebabkan ramai pihak tampil memberi keterangan.

Sebelum ini, Caprice dan Wardina ada memberikan teguran kepada Fynn, namun terbaru pelak0n yang terkenal dengan kelantangannya memberikan pendapat, Zarina Anj0ulie juga tak lepas untuk mengupas pasal isu ini.

“Kau tak ada kat tempat dia0rang”

Menerusi, IGTV yang dimuat naik hari ini, Zarina Anj0ulie tidak bersependapat dengan Fynn Jamal. Bagaimanpun, Anj0ulie juga akui dan setuju dengan apa yang dibahaskan 0leh Fynn Jamal bahawa wanita haruslah menjaga aurat.

Namun begitu, nak menyalahkan cara pemakaian wanita sepenuhnya juga tidak patut dan Anj0ulie sifatkan ia seperti tak adil. Ini kerana menurutnya ramai sahaja yang mereka yang menutup aurat menjadi m4ngsa r0g0l.

“Kau pernah duduk dekat 0ne 0n 0ne dekat 0rang yang pernah kena r0g0l. Kalau macam tu aku tanya kau lah kan, h0w ab0ut 0rang laki-laki yang kena r0g0l?”

Malah, Anj0ulie juga t3mpelak kenyataan Fynn Jamal itu apabila dia memberikan gambaran jika berada di tempat m4ngsa dan menyifatkan bahawa Fynn se0lah-0lah seperti tidak s3nsitif terhadap nasib m4ngsa.

” S0 0rang yang ada experience ni dia lain-lain, jadi tak adil kalau nak katakan jaga aurat, habis lelaki? Its just s0 easy t0 say sebab bukan kena kat kau.”

Bagi Anj0ulie lagi, dalam hal ini lelaki dan perempuan, kedua-duanya haruslah memainkan peranan. Ini kerana cara pemakaian sese0rang wanita yang mend0r0ng kearah jen4yah r0g0l ini tidak lah begitu betul.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit L0bakmerah

Leave a Reply