Kebak4ran l0ji penapisan minyak,v1de0 terakhir salah seorang m4ngsa buat rakan-rakan terkejut

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Empat ditemui rentung manakala se0rang masih hilang dalam kebakaran di Diesel Hydr0 Treater unit di Pengerang, dekat K0ta Tinggi, malam tadi.

Sementara itu, se0rang m@ngsa selamat manakala se0rang lagi didapati 70 peratus melecur dalam kebakaran kira-kira 10.50 malam, kata K0mander 0perasi Jabatan B0mba dan Penyelamat negeri Pauzan Ahmad.

“Terdapat tujuh 0rang m@ngsa yang terlibat, se0rang m@ngsa keluar sendiri dikenali sebagai M0hd Saiful Amat, se0rang lagi ced3ra dikenali sebagai Arnad0 Alexander,” katanya.

Identiti m@ngsa yang dipercayai rentung dan hilang adalah Fadhi Akmal Fadzil, Azarul Ashraf N0r Akmal, N0rfazly Md N0r, Che Huzaidy Che Harun dan Hadi Syafiq Jamil.

Setakat 11.15 pagi ini, 0perasi masih dijalankan melibatkan 33 angg0ta JBPM dan sembilan jentera dan dibantu 37 angg0ta Central Emergency And Fire Services (CEFS) Pengerang dan lapan jentera.

Tinjauan menerusi laman Faceb00k yang dipercayai milik salah se0rang m@ngsa iaitu Azarul Ashraf mendapati, rakan-rakannya mula memenuhi ruangan k0men yang bersedih atas pemergian tersebut.

Betul ke dia dah takde?

Ayap!

Antara k0leksi gambar dalam album Azarul Ashraf di FB

Salam takziah buat sahabat2 yang terk0rban

Allah lebih menyayangimu kawan!

Sementara itu Sultan J0h0r, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga m@ngsa kebakaran di K0mpleks Bersepadu Pengerang (PIC), K0ta Tinggi, malam tadi, yang meragut lima nyaw@.

“Saya amat sedih dengan kejadian yang berlaku. Sem0ga Allah beri kekuatan dan ketabahan hati kepada keluarga m@ngsa,” titah baginda kepada R0yal Press 0ffice di sini.

Sultan Ibrahim turut bertitah supaya Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) mengambil tindakan segera bagi mengenal pasti punca kebakaran. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Bernama, Faceb00k Kredit 0hmymedia, hmetr0

Leave a Reply