Kecantikan Isteri Menteri Kewangan Jadi Buah Mulut,Rupanya Bukan Calang2 0rgnya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Hampir tiga bulan dilantik sebagai Menteri Kewangan Malaysia, nama Senat0r Tengku Dat0’ Sri Zafrul Tengku Abdul Aziz dilihat sedikit suram gara-gara p4ndemik C0V1D19. Namun sempena sambutan 1 Syawal yang lepas, perk0ngsian f0t0 Hari Raya Tengku Zafrul bersama isteri tercinta kembali menarik perhatian.

Kelembutan wajah YM Raja Datin Sri J0hanna Adrina Raja Arshad cukup memukau. Terserlah muda remaja, tak sangka wanita berumur 43 tahun itu rupanya ibu kepada 4 0rang anak!

Menteri Kewangan hebat berusia 46 tahun ini mendirikan rumah tangga dengan Raja Datin Sri J0hanna, se0rang kerabat diraja Selang0r-Negeri Sembilan. Mereka dikurniakan empat 0rang cahaya mata bernama Tengku Zahra Jasmina, Tengku Zahira Eusnie, Tengku Zaeem Khalif dan Tengku Zayn Aqeel.

Raja Datin Sri J0hanna merupakan anakanda sulung Raja Tan Sri Dat0’ Seri Arshad Raja Sir Tun Uda Alhaj, se0rang ahli perniagaan terkemuka yang juga Pengerusi Maxis C0mmunicati0n serta bekas penuntut Harvard Business Sch00l.

Meskipun berasal daripada keturunan diraja dan dilimpahi kemewahan, tapi Raja Datin Sri J0hanna amat menyenangi gaya hidup ringkas serta semula jadi. Inilah yang mend0r0ng wanita tersebut menyertai usaha adiknya, Raja Jesrina Arshad dalam mempr0m0sikan jenama gaya hidup kesihatan dan kesejahteraan hidup, Purely B.

Minat Raja Datin Sri J0hanna terhadap remedi perub4tan berasaskan herba, nutrisi dan bunga-bungaan menjadi asas penjagaan kecantikan serta kesihatan mereka sekeluarga.

Tidak hairanlah kenapa Tengku Zafrul sendiri sangat aktif bersukan. Sejak muda lagi mereka mengamalkan kehidupan sihat meliputi gaya hidup dan pemakanan seimbang, berkat minat wanita tersebut yang mencintai alam semula jadi.

Menerusi p0rtal digital Purely B (klik sini), Raja Datin Sri J0hanna berk0ngsi prinsipnya bahawa tubuh badan kita mampu menentang penyakit dan sembuh dengan sendiri. Katanya, tubuh dan minda manusia saling berkait dan kesihatan em0si kita amat penting terhadap kesihatan fizikal.

Bagi Raja Datin Sri J0hanna, natur0pati lebih dari sekadar kerjaya tapi minatnya. Setiap pengetahuan dimanfaatkan dalam gaya hidup seharian, maka tidak hairanlah wanita jelita ini hanya mengamalkan diet makanan 0rganik, kerap bersenam dan memastikan untuk mendapat tidur secukupnya.

Mustahil bagi se0rang ibu dengan anak kecil? Iya, tapi nasihat beliau berusahalah untuk beristirahat dengan baik. Itu saja caranya untuk tubvh menyembuhkan diri kita.

Paling menarik, Raja Datin Sri J0hanna pernah melahirkan dua 0rang anak secara gentle bi1rthing dengan bantuan 0bstetrician terlatih. Gentle b1irth bermaksud teknik bersal1in yang mudah, tenang dan selamat serta mengurangkan rasa s4kit sebelum, semasa dan selepas pr0ses melahi1rkan.

Sebelum ini, Raja Datin Sri J0hanna pernah menimba pengalaman kerja dalam industri Sumber Manusia. Beliau kemudian menyertai seminar Anth0ny R0bbins, yang menjadi permulaan minatnya dalam ilmu natur0pati.

Kini J0hanna mempunyai kelulusan Bachel0r 0f Health Science (Natur0pathy) dari University 0f New England (Australia) dan Advanced Dipl0mas in Naturapathy, Western Herbal Med1icine, Nutriti0n, and H0me0pathy dari Australasian C0llege 0f Natural Therapies di Sydney.

Biarpun sebelum ini Tengku Zafrul sibuk dengan kerjaya di sekt0r perbankan dan kini menggalas tanggungjawab terbesar negara iaitu mentadbir Kewangan Malaysia, pasangan hebat ini masih gemar menghabiskan masa lapang mereka dengan keluarga dan anak-anak.

Mereka sama-sama mempunyai pandangan hidup yang menyer0n0kkan. Tengku Zafrul umpamanya sangat suka menikmati nasi lemak, minat menyanyi dan meminati siri p0pular, Game 0f Thr0nes. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber N0na, K0leksi Vir4l

Leave a Reply