Kejelitaan Ibu Datin Seri Maria Farida Jadi Buah Mulut,Terb0ngkar Punc4 Babyface Diusia 50an

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selalu teng0k saja Datin Seri Maria Farida Atienza di laman media s0sialnya tapi bila dapat peluang bertentang mata dengannya memang tak berkelip mata memandang. Di usia 50 tahun Datin Seri Maria umpama mempunyai magnet yang menarik setiap mata memandang. Walaupun tampil ringkas tetapi pes0na yang dimilikinya tetap jelita umpama anak dara.

Bila cuba meng0rek rahsia kecantikan milik wanita kacukan Filipian-Melayu ini, terus terhambur tawa kecilnya sambil berkata “Mungkin saya ni jenis yang blessed. Keturunan mak saya, nenek saya dah memang macam ni, keturunan kami memang baby face.

Saya juga beruntung kerana tak ada masalah kulit. Walaupun begitu saya tetap jaga pemakanan dan cuba dapat cukup tidur dan cukup minum air. Saya juga ada ambil vitamin mengikut keperluan tubuh.

Dan kalau nak cantik dan kekal awet muda tak b0leh hisap r0k0k sebab nanti kulit kita akan kusam. Benda-benda macam tu saja yang saya amalkan. Satu lagi tip tak nak nampak kedut di wajah, cuba jangan gelak. Kalau gelak nanti keluar semua kedut, maintain buat muka v0gue saja,” ucap isteri kepada Datuk Seri Abdul Rahman Shakur ini sambil tersenyum.

Tertarik dengan salah satu tip kecantikan Datin Seri Maria iaitu dapat cukup tidur. Sebagai se0rang wanita yang bergelar isteri, ibu, usahawan dan juga pelak0n bagaimana agaknya wanita putih gebu ini mendapatkan tidur yang berkualiti.

“Kalau nak ikutkan memang susah nak dapatkan tidur yang cukup ni. Tapi walau macam mana sekalipun kita kena cuba juga. Macam saya kalau berada di l0kasi penggambaran, bila time bukan scene saya, saya akan cepat-cepat pergi tidur 1 atau 2 jam ke sebelum sampai scene saya.

Kalau tak ada sh00ting saya akan cuba tidur sebelum pukul 12 malam. Sebab bila dah start sh00ting balik akan mula sukar untuk dapat cukup tidur. Nak tak nak kena kita kena cari masa juga,” terang Datin Seri Maria.

Melihat susuk tubuh Datin Seri Maria yang langsing terus terpacul di mulut mesti usahawan berjaya ini tak makan nasi. “Siapa kata saya tak makan nasi. Hari-hari saya makan nasi dengan lauk fav0rite saya. Cuma bila saya 0n set sh00ting, saya akan kurangkan nasi. Sebab bila sh00ting kita akan nampak besar. S0 bila tak sh00ting, time tu saya akan ‘gasak’ nasi semua.

Saya juga tak ada sekatan bila b0leh makan nasi, anytime b0leh makan nasi. Tapi sekarang kan trend intermittent fasting s0, saya cuba pelan diet ini. Saya cuba berhenti makan sebelum pukul 8.00 dan akan makan semula pada pukul 12.00 tengah hari. Saya tengah cuba dan tak tahu 0kay ke tak lagi,” k0ngsi Datin Seri Maria.

Bila diajukan tentang pandangan yang mengatakan 0rang banyak duit b0leh lah kekal cantik. Datin Seri Maria menafikan pandangan sebegini. “Pandangan begitu salah sama sekali. Kata 0rang kalau nak cantik seribu daya kalau tak nak seribu dalih. Bagi saya pandangan sebegitu hanya alasan saja.

Kalau tak ada duit y0u still can maintain y0ur lifestyle. Macam saya tak guna apa-apa untuk inject ke menggunakan duit untuk b0t0ks, filler dan sebagainya. Saya tak buat semua tu. Semua itu menggunakan duit kan? S0 I d0ing it natural way. Siapa kata ada duit baru b0leh cantik. That is n0nsense t0 me,” k0men Datin Seri Maria.

Datin Seri Maria juga menafikan apabila dikatakan ‘meny0r0k’ anaknya di laman media s0sialnya. “Saya tak pernah s0r0k gambar anak-anak. Anak sulung saya dah 22 tahun sekarang belajar di Australia, yang ke-2 berusia 14 tahun dan yang kecil sekali dah 10 tahun.

Saya ada share gambar mereka tapi tak selalu sebab anak-anak saya susah nak senyum. Bila saya keluarkan kamera masing-masing akan buat muka sampai saya jadi fed-up nak ambil gambar dengan mereka. Ada time yang mereka bermuka ‘n0rmal’ baru saya masukkan dalam instagram,” k0ngsi Datin Seri Maria sambil tertawa.

Beruntung anak-anak Datin Seri Maria memiliki ibu yang cantik. Tentu Datin Seri Maria turut menekankan rutin kekal sihat dan cantik dengan anak-anaknya. “Memang hari-hari saya akan membebel kat rumah. Saya minta mereka makan sayur dan minum air k0s0ng kalau tak mereka suka minum air berkarb0nat, makan c0klat dan junk f00d.

Sekarang saya strict sikit tak benarkan mereka ambil junk f00d, asam dan makanan segera. Saya cuba bagi mereka healthy meal seperti h0me c00ked f00d dan sayur. Saya paksa mereka makan dan minum air k0s0ng. Kids n0wadays memang macam tu,” ucap Datin Seri Maria mengakhiri perbualan kami.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber N0na

Leave a Reply