“Kenapa versi pendek saja,kenapa tak letak yang penuh..”-Sajat Mohon Maaf,Jelaskan Hal Sebenar

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

USAHAWAN k0smetik k0ntr0versi, Nur Sajat meminta maaf kepada semua pihak yang tersinggung berikutan vde0 tul@r yang memaparkan dirinya bercakap mengenai belum ada p0ndan terkena w4bak C0v1d19.

Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman ketika dihubungi menjelaskan vde0 itu sengaja disunting pihak tidak bertanggungjawab dengan niat membangkitkan kem4rahan 0rang ramai.

“Saya tahu disebabkan vde0 itu ramai m@rah termasuk ustaz. Jadi, saya minta maaf. Cuma, ingin dijelaskan apa yang ditul@rkan itu adalah hasil suntingan pihak tidak bertanggungjawab.

“Sebenarnya petikan itu diambil daripada vde0 siaran langsung di 1nstagram. Saya hanya menjawab s0alan netzen yang mengatakan p0ndan pembawa C0r0na (C0v1d19). Malah, s0alan sama ditanya berulang kali yang sengaja nak buat pr0v0kasi.

“Jadi, saya jawab kenapa nak kena salahkan gender dalam k3s ini. W4bak ini tak kira siapa pun. Malah, asal w4bak ini pun dari mana. Disebabkan p0ndan, terus cakap nak kata punca. Itu sebab saya cakap tak pernah lagi p0ndan kena C0r0na. Tapi, bahagian itu saja yang diambil, sunting dan tul@rkan,” katanya kepada Harian Metr0.

Menurut Sajat, dia tidak pernah lagi membuat vde0 siaran langsung semata-mata nak bercakap mengenai isu itu.

“Bagi yang selalu men0nt0n IG ‘live’ saya mesti tahu dan sedia maklum s0alan yang dilemparkan netzen. Macam vide0 yang tul@r ini, saya buat ‘live’ bukan semata-mata nak bercakap isu itu. Kalau betul hanya isu terbabit, kenapa versi pendek saja ditul@rkan? Kenapa tak letak yang penuh? Disebabkan itu, kena teng0k versi penuh vde0 baru anda faham,” katanya.

Terdahulu, vde0 yang tul@r di Internet dan media s0sial itu mendapat kec@man daripada pengguna laman s0sial. Sekali gus mendapat teguran daripada pelbagai pihak termasuk penceramah, Ustaz Husam.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit hmter0

Leave a Reply