“Kenyataan saya disalah tafsir..”- Syifa Melvin Mohon Maaf, Tiada Niat Hin4 Golongan Setinggan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Belum lagi reda k0ntr0versi hubungan cinta dengan bintang muda skuad J0h0r Darul Takzim (JDT) Safawi Rasid, pelak0n Syifa Melvin kini dikec4m hebat apabila dikatakan memperlekehkan g0l0ngan kurang berkemampuan.

Enggan memanjangkan i5u, Syifa, 26, mem0h0n maaf atas s@lah faham yang berlaku disebabkan kenyataannya mengenai penduduk rumah setinggan dan penghuni Perumahan Rakyat Miskin Tegar (PPRT).

Pemilik nama Nur Syifa Athirah Amir0l Melvin ini mengakui kesil@pannya namun dia tidak mempunyai niat untuk menghin@ mana-mana pihak.

“Sejujurnya saya bukan nak menghin@ sesiapa yang duduk di rumah setinggan atau PPRT. Tidak sama sekali dan jauh di hati saya nak menghin@. Tapi bila 0rang dah salah faham, saya perlu bertanggungjawab. Saya minta maaf atas s@lah faham yang berlaku. Saya tidak ada niat nak berkata begitu.

“Apa yang saya maksudkan adalah mengenai jenis kain dan warna turban itu yang nampak mahal. Di mana saja anda pakai turban itu akan memberikan keyakinan diri. Itu sebenarnya maksud saya. Tetapi kenyataan itu disalah tafsir segelintir pihak. Apa-apa pun, saya akui ia tetap s@lah saya,” katanya kepada mStar.

Syifa diminta mengulas mengenai vde0 yang mengatakan penampilan sese0rang individu akan nampak mahal apabila memakai turban seperti yang digayakannya walaupun tinggal di rumah setinggan dan PPRT.

Vde0 yang memperlihatkan dia bersama se0rang jurus0lek sedang membuat tut0rial memakai turban mengundang kec@man netzen di laman s0sial. Rata-rata netzen ber@ng dengan kenyataan adik kepada pelak0n Syatilla Melvin itu yang dianggap seakan-akan menghin@ g0l0ngan bawahan.

Malah, pers0naliti TV3 iaitu Ahmad Fedtri Yahya turut memberi pendapat ramai penduduk rumah setinggan mempunyai pendidikan tinggi dan kemewahan tidak menjaminkan kemuliaan daripada Allah. Dalam pada itu, Syifa berharap tidak ada mana-mana pihak cuba mengeruhkan lagi keadaan.

“Saya minta t0l0ng kepada semua pihak jangan membuat spekul@si sendiri dengan penulisan anda yang tidak betul.

“Nanti hanya menambahkan d0sa netzen yang hanya membaca dan menilai daripada penulisan itu sedangkan saya tidak bermaksud sebegitu. Bila anda tulis cerita tak betul, anda yang menambah d0sa sendiri dan 0rang lain juga,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply