Ketahuilah bahawa single itu adalah lebih baik untuk kesihatan dan adakalanya lebih membahagiakan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Adakah anda pada ketika ini masih single dan rasa d0wn? Adakah kawan-kawan anda yang sudah berpasangan menjadikan anda sebagai bahan ej3kan?

Jangan bersedih. Single itu tidak salah! Sekurang-kurangnya, pakar psik0l0gi mengatakan bahawa single bermanfaat buat kesihatan anda. Berikut ulasan penuh.

Pertama, Menurut Bella DePaul0, single membuat persahabatan anda bertahan lebih lama. Mempunyai kawan yang mengambil berat akan membuat anda lebih bahagia daripada hanya menimbulkan em0si apabila bercinta.

Adakah anda masih ingat bagaimana anda dan kawan baik anda tidak dapat menghubungi apabila anda sedang sibuk? Tiba-tiba semua masa anda dibelanjakan untuk pasangan sahaja. Kemudian kekerapan untuk berjumpa dengan rakan-rakan dikurangkan.

Menurut Bella DePaul0 (pakar psik0l0gi, penyelidik s0si4l, dan pengarang buku “Singled 0ut: H0w Singles Are Stere0typed, Stigamtized, and Aband0ned, and Still Live Happily“), menjadi single membuat anda mempunyai lebih banyak waktu dengan kawan-kawan, baik dalam kegembiraan dan kesed1han.

Bagi 0rang dewasa, menjaga persahabatan yang sihat dan menyenangkan adalah sangat penting. Kerana kawan-kawan anda akan membantu dan menjadi kekuatan anda apabila anda sedang lemah. Terutamanya ketika lemah kerana hubungan cinta yang kurang lancar.

Kedua, Lebih banyak masa anda habiskan dengan sahabat sejati, semakin banyak anda akan gembira dan 0ptimis mengenai hari-hari anda

Semakin kerap anda bersama kawan terbaik anda, anda akan rasa tenaga yang luar biasa. Tenaga itu akan membuat anda teruja dan gembira. Akhirnya, anda dapat menikm4ti lebih banyak hidup dan lebih panjang umur.

Sekiranya kelak anda tetap single atau berpasangan dengan 0rang yang dicintai, anda masih akan mengekalkan hubungan dengan kawan terbaik anda. Kerana dia adalah 0rang yang menemani anda kerana anda adalah se0rang yang single dan dalam keadaan yang sukar.

Ketiga, Ketika single, anda belajar untuk lebih berdikari. Mengatasi segala-galanya sendiri, akan membuat anda term0tivasi dan bangga untuk mencapai cita-cita anda.

Apabila single, anda belajar bagaimana mengurus diri anda. Tidak kira secara kewangan dan em0si. Anda bebas untuk menetapkan masa anda dan memutuskan apakah k0mitmen anda, tanpa belenggu.

Anda lebih peka terhadap apa yang anda perlukan. Dan kerana anda menghadapi segala-galanya sendiri, anda lebih bergelut dan term0tivasi untuk mencapai apa yang anda perlukan.

Keempat DePaul0 menambah bahawa bercinta b0leh membuat anda lupa siapa diri anda dan apa tujuan anda dalam hidup. Single untuk sementara waktu itu adalah munasabah. DePaul0 menambah, “Risik0 bercinta adalah bahawa anda merasakan anda b0leh bersatu dengan pasangan anda.

Ini b0leh membuat anda melupakan siapa anda sebenarnya.” 0leh itu, single adalah lebih baik daripada anda terlalu bersemangat untuk membuat keputusan tetapi tidak bersedia untuk semua akibatnya.

Bagaimana? Anda masih mahu menafikan bahawa single itu menyed1hkan? Malu apa b0ssku di3jek 0leh rakan-rakan kerana anda masih single? Apa yang anda mesti ingat, single tidak bermakna anda kesepian. Single adalah menyer0n0kkan dan tidak meny@kiti!

Apa Kata Anda.. M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih! Sumber Aliffchannel

Leave a Reply