Kisah p0lis jumpa atuk tua terduduk tepi jalan,dah lama tak jamah makanan berakhir dengan cerita sedih

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Baru-baru ini, tul@r sebuah vde0 memaparkan beberapa 0rang angg0ta p0lis menemui se0rang lelaki warga emas yang sudah uzur duduk di tepi jalan.

Berdasarkan apa yang dilap0rkan, pihak p0lis mendapat maklumat daripada se0rang pengusaha bengkel m0t0rsikal yang secara kebetulan terserempak dengan warga emas itu.

Kena papah sebab lemah sangat dah lama tak makan

Menerusi vde0 yang berdurasi 5 minit 5 saat itu, warga emas itu terpaksa dipapah untuk bangun 0leh angg0ta p0lis kerana kelihatan begitu lemah sekali.

Menurut apa yang diceritakan, warga emas memberitahu sudah beberapa hari tidak menjamah makanan berikutan sudah tiada bekalan makanan di rumah membuatkan dia menggagahkan diri keluar mencari makanan.

Duduk s0rang-s0rang di rumah usang

Pengusaha bengkel yang simpati melihat nasib warga emas itu segera pergi membelikan makanan, dan meminta bantuan pihak p0lis untuk membantunya.

Difahamkan, warga emas itu telah dihantar semula ke rumahnya di tepi jalan Kuala Kechau, Kuala Lipis, Pahang, berserta dengan bekalan makanan. Dapat dilihat menerusi vde0, keadaan rumah warga emas itu kelihatan serba kekurangan.

Tak lama lepas tu meninggal dunia

Dalam perkembangan terbaru, menurut pengusaha bengkel tersebut menerusi Faceb00knya, warga emas yang berbangsa Cina itu dimaklumkan telah pun meningg@l dunia.

Usaha dan tindakan beberapa anggota polis di Kuala Lipis, Pahang yang membekalkan makanan dan minuman kepada seorang warga emas yang dijumpai tersadai di tepi jalan pada Isnin lalu sebelum menghantarnya pulang berakhir dengan cerita sedih.

Ketua Polis daerah Kuala Lipis Mohd Razis Mohd Wahid berkata, semalam sepasukan anggota polis yang diarahkan untuk meninjau keadaan lelaki berusia 74 tahun itu mendapati dia sudah meningg@l dunia.

“Pagi semalam, saya suruh anak buah saya pergi pusing (lawat). Rumah dia dalam ladang durian. Sampai-sampai, panggil tak ada orang menyahut. Bila pecah pintu, tengok dia dah keras (meningg@l dunia) dalam bilik.

Terima kasih kepada PDRM dan abang bengkel

Bagaimana pun, rata-rata netzen memuji tindakan pantas pengusaha bengkel dan para angg0ta yang telah sudi membatu warga emas ini.

Tidak dapat kita nafikan, dalam temp0h PKP barulah kita sedar sebenarnya masih ramai lagi insan di luar sana yang betul-betul memerlukan bantuan. Sem0ga, w4bak C0v1d19 segera pulih dan kita dapat menjalankan kehidupan seharian seperti biasa.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Che Amierus Shafiq & Inf0 Berita Semasa kredit 0hmymedia

Leave a Reply