‘Kluster Kurang Aj4r’,Bilik Ku4rantin Habis Punah R0sak Dan Bersepah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Demi keselamatan sejagat, kerajaan telah menyediakan pelbagai jenis pusat ku4rantin yang pastinya sangat selesa buat mereka yang terpaksa diku4rantinkan bagi menyekat penul4ran w4bak C0V1D19.

Bukan setakat itu, makan serta minuman tiga kali sehari turut disediakan bagi mereka yang berku4rantin di bawah pengurusan h0tel-h0tel yang telah diwartakan khusus 0leh kerajaan.

Sikap segelintir 0rang kita..

Di Faceb00k, se0rang pengguna laman itu berk0ngsikan sedikit kejadian dan juga situasi yang kini sedang menimpa bilik ku4rantin di sebuah pusat yang tidak dinyatakan.

Jelasnya lagi, kebanyakan individu yang tinggal di pusat ku4rantin tersebut sebelum ini adalah did4kwa merupakan pelajar-pelajar IPT.

Sudah tentunya perkara ini menimbulkan kem4rahan 0rang ramai di media s0sial.

Mereka berharap agar kerajaan dapat menangkap individu yang tidak bertanggungjawab ini dan berikan mereka hukuman yang setimpal.

Terjemahan : Sikap segelintir 0rang kita. Tempat ku4rantin bukan sembarangan, dah lah percuma.

Lepas 2 minggu beginilah keadaan bilik itu. Siapakah yang mendiami bilik tersebut?

K0t0r dan tidak bersyukur mengalahkan kera. Aduhai…memang memalukan

M0nyet ke yang duduk dalam tu..

Macam 0rang tak waras!

Ramai juga yang menzahirkan perasaan kesal terhadap individu ini, yang dilihat seakan-akan tidak menghargai usaha dan peng0rbanan yang dilakukan kerajaan terhadap diri mereka.

Antara k0men netzen: Bagi saya senang je.Sebelum masuk bagi terma dan syarat.Sekiranya bilik bersepah dan barang pecah minta dicaj standard caj supaya mereka tahu betapa susah payahnya kerajaan keluarkan duit utk mereka.Kan segala maklumat mereka ada dalam simpanan KKM.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber: Facebook (posting asal), Twitter. Kredit B0rakDaily

Leave a Reply