“Kuarantin sudah lebih 15 hari..”-Suami isteri dan anak p0sitif C0v1d19, masing2 terpis@h dengan tingkap h0spital

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Dua hari lalu, tul@r di media s0sial mengenai sebuah keluarga yang sedang menjalani pr0ses ku@rantin setelah disahkan p0sitif w@bak C0v1d19.

Terbaru, sebuah keluarga terdiri daripada pasangan suami isteri dan se0rang anak lelaki turut mengalami situasi sama apabila disahkan p0sitif w@bak tersebut di H0spital Raja Perempuan Zainab, K0ta Bharu.

Menurut Deli Lah, dia tidak pasti sekiranya mempunyai hubungan jarak dekat dengan individu k3s p0sitif sehingga isteri dan anaknya yang berusia tiga bulan mendapat j@ngkitan sama.

“Jangan tanya c0ntact dari mana sebab saya pun tak pasti. Saya dengan pekerja pun tiada c0ntact sebab saya ku@rantin diri sendiri sudah lebih 15 hari,” katanya.

Menerusi p0sting lain, beliau turut berpesan kepada 0rang ramai supaya duduk di rumah dan manfaatkan masa sebaiknya untuk beribadah kepada Allah SWT.

“Nk ke anak td0 berlapik kan supik?? Dem0 nk? V1rus ni tak kenal 0rg baik ke j@hat. Kita kena sentiasa berada dalam keadaan berjaga jaga

“Taatlah kepada pemimpin. Wajib kita patuhi. Duduk rumah bersama keluarga. Hak bujang p0n sama duduk rumah jah. Keluar rumah jika penting sangat kalau tak b0leh bawa mudarat kepada diri sendiri dan keluarga.

“Yang mana tidak pernah s0lat bersama keluarga Allah bagi peluang ni guna sebaiknya. Dakwah sudah tidak bergerak. Masjid2 telah sunyi. Gunakan masa ini utk kita bertawakal,” ujarnya.

Ibu juga disahkan p0sitif C0v1d19

Berat ujian buat keluarga ni. Sem0ga semuanya diberi kekuatan dan cepat sembuh daripada w@bak b@haya tersebut. Amin. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber FB Deli Lah kredit 0hmymedia

Leave a Reply