Layan seperti ayah sendiri,To’ki ‘jatuh sayang’ lihat keperibadian Ustaz Ebit Lew

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Baru-baru ini tul4r mengenai kisah kehidupan penyanyi T0’ki atau nama sebenarnya, M0hd Zaki Mansur, 58, yang kini menjalani hidup serba kekurangan.

Sejak lebih setahun lalu, p0nd0k kecil di pinggir hutan di Batu 12 G0mbak, Selang0r menjadi tempat berteduh buat penyanyi yang pernah mengecap p0pulariti menerusi lagu Biasan dan Seni Berzaman itu.

Namun, penyanyi itu dan isterinya Sharifah Fairuz Syed Yus0f, 48, tetap bahagia menjalani kehidupan tanpa mengeluh dengan segala kekurangan dihadapinya.

Rasa sebak dapat ziarah T0’ki

Kisah T0’ki juga menarik perhatian pendakwah terkenal, Ustaz Ebit, yang turut berkunjung ke kediaman penyanyi itu untuk menghulurkan bantuan.

Menerusi entri Ustaz Ebit di Faceb00knya, T0’ki dilihat berasa cukup senang dan gembira dengan kedatangannya. Sepanjang berjumpa, Ustaz Ebit mengetahui serba sedikit ujian hidup yang dialami penyanyi bersuara emas itu.

“kenapa ustaz buat semua ini. Kebaikan pada semua orang tanpa harap balasan. Allah sayang ustaz.”

Meskipun baru pertama kali berjumpa, T0’ki dilihat berasa cukup selesa dengan Ustaz Ebit, nilai kasih-sayang yang disampaikan pendakwah itu telah menyentuh hati penyanyi berkenaan.

Ustaz Ebit tiada galang ganti

Di ruangan k0men, rata-rata netzen berasa cukup terharu dan berterima kasih kepada Ustaz Ebit Lew yang sudi datang menyantuni penyanyi yang satu masa dahulu telah menghiburkan kita semua.

Sayang 0rang berbakat macam T0’ki sepi begitu saja

Terima kasih Ustaz Ebit

Sem0ga ada sinar baru buat T0’ki selepas ini untuk kembali menghibur, agar bakat yang ada pada dirinya tidak terkubur begitu sahaja. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Ustaz Ebit Lew kredit 0hmymedia

Leave a Reply