Lepas bagi RM50K, Man Raja Lawak nak jual kereta dan motor pula untuk bantu orang susah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak semalam nama Man Raja lawak seakan meniti di bibir netzen Malaysia. Sikap baik hatinya dalam memberi bantuan kepada g0l0ngan kurang berkemampuan dalam menghadapi Perintah kawalan Pergerakan ketika ini amat dipuji.

Mana tidaknya, dia sanggup membahagi-bahagikan RM 50,000 daripada wang kemenangannya dalam Maharaja Lawak Mega 2019 temp0h hari kepada mereka yang kesempitan wang.

Nak jual kereta dan motor

Lebih memeranjatkan, Man telah menulis di 1nstagram miliknya dengan memberi bayangan bahawa dia seakan mahu menjual kereta dan motornya.

Menurut Man, dia menerima 5 ribu direct message (dm) daripada individu yang memerlukan bantuannya. Tambahnya, kesemua mereka perlu diberikan bantuan walaupun jumlah wang yang diminta sedikit. Berk0ngsi mengenai perbualan mesej yang diterima, Man memberitahu bahawa rata-ratanya malu untuk meminta bantuan tetapi mereka terpaksa.

Hal tersebut membuatkan Man terasa sebak dan bertindak untuk menjual m0t0r dan keretanya. Dia menyeru mana-mana pihak yang masih mempunyai wang untuk membeli kenderaanya itu dan wang tersebut mampu menambahkan jumlah sumbangan buat mereka yang memerlukan.

Nak ikut macam Anju

Kenyataan tersebut dibuat susulan daripada pertanyaan sahabat-sahabatnya berkenaan niatnya yang ingin menjual kereta dan ingin membantu 0rang lain.

Dalam kenyataan tersebut, Man turut bersel0r0h dengan menyamakan keadaannya dengan pelak0n Zarina Anj0ulie yang tidak kisah memakai Satria Ne0 namun bermurah hati menderma kepada 0rang lain. Perkara lebih penting bagi dirinya ialah membantu mereka yang memerlukan dan berusaha untuk masuk ke syurga Allah.

Terdahulu, Man Raja Lawak yang menyertai MLM 2019 bersama kumpulan Puteh telah berjaya meraih tempat pertama dalam pertandingan tersebut dan membawa pulang hadiah kemenangan sebanyak RM500,000.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Man Raja Lawak

Leave a Reply