Lepas jual kek,Mila Jirin tak kek0k jual durian pula untuk bayar gaji pekerja

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

SELEPAS mengambil inisiatif menjual kek bagi memastikan pendapatan pekerja tidak terjejas kerana penul4ran w4bak C0v1d19, penyanyi Mila Jirin mengambil peluang menjual buah durian pula sebagai tambahan bagi punca pendapatan syarikatnya.

Menurut Mila, 33, dia mener0kai bidang baharu itu kerana ingin menampung k0s 0perasi dan memastikan pekerja terus mempunyai gaji meskipun syarikat miliknya terpaksa dihentikan 0perasi sepanjang temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini.

“Ramai kawan tanya betul ke saya jual durian, ya memang betul buat pertama kalinya kami berniaga durian di Puch0ng, Selang0r.

“Kenapa saya jual durian tahun ni? Ini adalah kerana syarikat berasaskan perkahwinan kami iaitu Bizmilla tak dapat jalankan perniagaan berikutan C0v1d19 dan PKP. Jadi, saya dan staf ambil inisiatif mener0kai bisnes baharu sebagai penjual buah durian,” katanya.

Pada Ramadan lalu, Mila turut mend3dahkan dia menjual kek dan manisan bagi menampung k0s pengurusan syarikat dan gaji pekerja hampir RM200,000 sebulan.

Sementara itu, penyanyi lagu Aku Lebih Tahu ini berkata dia tidak malu mengakui dirinya kini merupakan usahawan buah durian. Malah, apa yang dilakukan itu bukan untuk mengejar keuntungan semata-mata, sebaliknya bertujuan untuk menambah pendapatan syarikat.

“Apa yang nak dimalukan, ya… memang betul saya jual durian! Sebenarnya ini inisiatif kami ambil untuk membantu syarikat jana pendapatan dan memastikan pekerja mendapat pendapatan bulanan yang sama.

“Saya selalu cakap dengan staf saya ini adalah rezeki kerana kita berniaga hari ini bukan untuk mengejar keuntungan syarikat tapi untuk menampung k0s 0perasi.

“Terima kasih kepada anda yang terus s0k0ng dan membantu kami… bukan hanya durian, kami di Bizmilla turut menjalankan beberapa perniagaan lain untuk tampung k0s 0perasi syarikat,” ujarnya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply