Luluh Hati Ibu Melihat Anak 3 Tahun Dibawa Naik Ambulan Selepas Ada Simpt0m C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak kebelakangan ini, ramai pengguna media s0sial berk0ngsi m0men apabila 0rang tersayang ‘dijemput’ menaiki ambulans setelah disahkan p0sitif C0v1d19.

Terbaru, ada netzen berk0ngsi sebuah vide0 yang memaparkan anak lelakinya dibawa ambulans gara-gara mempunyai simpt0m v1rus tersebut.

Menerusi Tw1tter Intan Nurdiyana, walaupun keputusan ujian saringan C0v1d19 dia sekeluarga masih belum diketahui, anaknya itu mempunyai simpt0m demam panas sehingga memaksa pihak kesihatan merujuk k3s ini ke h0spital. V1de0 anaknya menaiki ambulan itu mendapat perhatian ramai dan rata-rata netzen mend0akan kesihatan anaknya itu.

“Aisy belum disahkan lagi p0sitif, keputusan belum keluar lagi tapi disebabkan dia ada simpt0m, d0ktor cadangkan ke h0spital dan kemungkinan dia akan ku@rantin di wad sana,” tulisnya di laman Tw1tter.

Suhu badan anaknya dikatakan meningkat naik selepas menjalani ujian swab C0v1d19. Hal ini memaksa d0kt0r untuk merujuk anaknya ke h0spital. Menerusi vide0 tersebut, anaknya kelihatan sihat dan ceria kerana tidak mengetahui bahawa dia bakal dibawa ke h0spital.

Dibenarkan keluar h0spital

Kawasan tempat tinggalnya dikatakan berada dalam z0n merah dan diperintahkan ‘l0ckd0wn’. 0leh sebab itu, kanak-kanak yang mempunyai simpt0m demam panas akan terus dirujuk ke h0spital. Tambahnya lagi, penjaga kepada kanak-kanak b0leh menemani pes4kit tetapi mengikut had umur.

Walau bagaimanapun, perkembangan terbaru mengenai anaknya mendapati bahawa anaknya dibenarkan keluar dari h0spital. Keputusan ujian saringan mereka sekeluarga masih belum diketahui namun dia berd0a agar keputusan ujian tersebut neg@tif memandangkan anaknya dibenarkan keluar.

Sem0ga dipermudahkan

Rata-rata netzen mend0akan segalanya dipermudahkan. Penyampai radi0 terkenal Hamzah turut memberi kata-kata semangat kepadanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Intan Nurdiyana kredit 0hbulan

Leave a Reply