Luluskan bantuan d4rurat tanpa perbentangan,PM dipuji dahulukan rakyat

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Seperti yang sedia maklum, hari ini merupakan Persidangan Dewan Rakyat dan juga persidangan yang ditunggu-tunggu selepas hampir beberapa bulan lamanya tertangguh akibat penul4ran w4bak C0V1D19 di negara ini.

Bahkan, mencvri tumpuan apabila barisan Perikatan Nasi0nal (PN) di bawah pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin menduduki di bl0k kerajaan selepas beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri pada 29 Februari lepas.

PRIHATIN, PRIHATIN tambahan dan PENJANA…

Tan Sri Muhyiddin Yassin menjelaskan bahawa,pihak kerajaan tidak dapat membentang Pakej Rangsangan Ek0n0mi Prihatin Rakyat (PRIHATIN), PRIHATIN tambahan dan Pelan Jana Semula Ek0n0mi Negara (PENJANA) di Parlimen ek0ran situasi terdesak akibat penul4ran C0V1D19.

Bahkan beliau menegaskan, pelbagai inisiatif yang dilaksanakan bagi memastikan nasib dan hak rakyat dilindungi. 0leh itu, tindakan segera harus diambil supaya bukan sahaja rakyat malah sekt0r lain juga terbela.

“Justeru, kerajaan tidak ada pilihan, malah saya berpendapat tindakan segera mesti diambil sebelum Parlimen mula bersidang.” Jelas beliau.

“Kalau nak bawa bincang dulu, b0leh lingkup negara”

Disebabkan tindakan tangkas 0leh Tan Sri Muhyiddin Yassin semasa negara berada difasa awal penu4aran C0V1D19, kebanyakan rakyat dilihat amat meny0k0ng dan memuji keputusan yang dilaksanakan 0leh beliau.

Terima kasih memahami kepayahan rakyat

Berani tanggung risik0 demi rakyat

Bantuan untuk rakyat jangan nak pertikai

Kerajaan nak bantu rakyat tu pun nak dipertikai

Kerajaan pada 27 Mac lalu mengumumkan BPN sebanyak RM9.24 bili0n dalam Pakej Rangsangan Ek0n0mi Prihatin Rakyat 2020 (Prihatin) bagi memastikan tiada g0l0ngan yang tercicir. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Berita Harian kredit 0hmymedia

Leave a Reply