“M0hon Jgn Semakkan Lagi Hidup P0lis…”-Br0nt Palarae T3gur SENIMAN

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Tindakan Persatuan Seniman Malaysia membuat lap0ran p0lis berhubung kenyataan salah se0rang artis disifatkan mengh@sut masyarakat telah undang beberapa resp0n dari artis yang lain.

Tambahan pula, vide0-vide0 tersebut did@kwa memberi kesan kurang baik terhadap perpaduan industri seni dan mengugat ketenteraman awam. Terbaru, pelak0n Br0nt Palarae turut memberi meninggalkan resp0n di status Tw1tter persatuan itu.

Susulan daripada vide0 yang telah dimuatnaik pelak0n wanita iaitu Zarina Anj0ulie dikatakan telah menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan artis seni0r tanah air.

Bagaimanapun, Persatuan Seniman bertindak untuk membuat lap0ran p0lis dan menyifatkan kenyataan dari artis wanita itu menjadi punca perb@lahan antara netzen dan artis yang lain. Tindakan Seniman membuat lap0ran p0lis turut mendapat perhatian pelak0n Br0nt Palarae.

Harus ditangani secara dalaman

Br0nt Palarae menyifatkan apa sahaja masalah yang berlaku dalam industri hiburan haruslah diselesaikan secara dalaman. Tambahnya, perkara itu tidak seharusnya dilap0rkan ke pihak p0lis kerana mereka perlu menggalas banyak lagi tanggungjawab berikutan 1su penul@ran w@bak C0v1d19 dan sebagainya.

Baginya lagi, mempunyai perbezaan pendapat adalah perkara biasa yang terjadi. Bagaimanapun, tindakan yang dilakukan Seniman itu tidak harus diperkecilkan usaha mereka. Malah, dia percaya dari pihak Seniman juga dalam usaha menangani perkara tersebut.

Dalam perkara ini, masing-masing mempunyai pendapat peribadi dalam menyuarakan hak dan peranan mereka. Tidak hairan jika ada segelintir artis yang kurang senang dengan tindakan Seniman membuat lap0ran p0lis susulan vide0 vir@l dimuatnaik pelak0n wanita itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber Tw1tter Seniman kredit 0hbulan

Leave a Reply