“Maafkan saya…”-Ashraf Muslim sebak kongsi vde0 terakhir bersama sahabat2 di wad

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Ashraf Muslim menerusi laman 1nstagram miliknya berk0ngsi khabar gembira apabila dibenarkan keluar wad selepas mendapat rawatan akibat jngkitan C0v1d19.

Meski disahkan bebas dari w4bak itu, pelak0n tersebut menyatakan rasa sebak apabila terpaksa meninggalkan sahabat lain di wad.

Malah dia mend3dahkan memilih untuk terus ku4rantinkan diri di h0spital meski mendapat keputusan neg4tif sehari sebelum Ramadan kerana ingin merasai pengalaman berjemaah pada bulan mulia ini.

“Assalamualaikum. Masanya sudah tiba.. berat hati ini utk meninggalkan sahabat-sahabatku di wad ini. Mereka telah ku anggap sbg keluargaku.

“Allahuakbar, tak b0leh nak terjemahkan perasaan ini… 3 hari sblum balik mmg sayu utk tinggalkan wad. Saya m0h0n maaf kepada pakcik, abang2 dan adik2 warga Wad 31 dan rakan2 Dr dan nurse yg menjaga saya dan rakan2 saya disini dan juga berterima kasih kerana terima saya dan rakan-rakan saya seadanya.

“Tak lupa juga kepada mereka yg menyumbang makanan dan minuman kepada kami disini. Sem0ga Allah murahkan rezeki kalian semua,” jelasnya.

Ashraf pada masa sama turut mengakui banyak pengalaman serta mem0ri tercipta sepanjang temp0h menjalani rawatan di H0spital Sungai Bul0h itu.

“Banyak cerita, banyak pengalaman, banyak perk0ngsian dilakukan bersama dimana pes4kit2 semuanya dtg dr pelbagai kaum, agama dan latarbelakang tapi hanya satu sahaja yg kami inginkan iaitu ‘ketenangan’.

“Jangan risau sahabat..Allah kan ada, dia selalu bersama-sama kita. Mengadulah pada dia.. InsyaAllah Allah akan bantu.

“0h ya.. Saya sekali lagi ingin meminta maaf kepada kawan-kawan semua termasuk rakan2 artis dan wartawan yg ada bertanyakan bila saya b0leh keluar dr wad. Tapi saya sentiasa mengelak utk menjawabnya.

“Sebenarnya.. saya sudah lama neg4tif pada sehari sebelum ramadan dan saya memilih tinggal di wad31 utk kuarantin kan diri di wad. Byk sebab keputusan ini dibuat dan yang paling penting ialah saya dapat mengerjakan s0lat berjemaah pada bulan ramadan dan ibadah yg dapat buat bersama-sama dgn pes4kit. Ini adalah terapi hati saya untuk lebih tenang.

“Maafkan saya kalian dgn tindakan saya itu. Akhir kata.. Sama-sama kita d0akan sem0ga pes4kit-pes4kit C0v1d19 cepat pulih dan dapat berjumpa dgn ahli keluarga dan penyakit ini hilang dari muka bumi ini.. InsyaAllah.

“Terima kasih Allah kerana memilihku sbg pes4kit c0vid19. Syukur kepadamu ku merasa nikmatnya,” tulisnya sambil memberikan kredit buat para pes4kit lainnya.

Terdahulu, Ashraf Muslim disahkan p0sitif C0V1D19, sebaik pulang selepas menjalani penggambaran sebuah drama bersiri di Inverness, Sc0tland, penghujung bulan Mac lalu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber IG Ashraf Muslim Kredit MH

Leave a Reply