Malang tidak berbau..Gara2 kerap shopping 0nline,wanita 1ni p0sitif c0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Jelaslah disini kita dapat lihat manusia b0leh berjngkit dengan C0r0nav1rus ini dengan bermacam-macam cara. Apabila baca kisah apa yang terjadi kepada gadis yang bernama Rachel Brummert ini, harap dapat lah kita semua berjaga-jaga seperti mana yang dipesan 0leh pihak kerajaan.

3 minggu tak keluar tidur berasingan tapi berj4ngkit sebab..

Padahal Rachel 3 minggu langsung tak keluar rumah, dia lakukannya dengan penuh disiplin sehinggakan dia rela tidur berasingan dengan suaminya sepanjang musim w4bak C0v1d19 ini.

Menurut lap0ran New Y0rk P0st, gadis yang menetap di Charl0tte, N0rth Car0lina, Amerika Syarikat ini penghidap peny4kit aut0imun, satu peny4kit yang mudah terkena j4ngkitan itu sebablah dia betul-betul peka dalam mengku4rantinkan dirinya ini.

Dah duduk rumah, tidur berasingan tetapi ‘m4lang tak berbau’ apabila dia masih terkena j4ngkitan C0v1d19 dan dia disahkan p0sitif kerana kerap 0nline sh0pping.

Tapi macam mana pula b0leh j4ngkit?

Seperti kita juga, sudah semestinya 0nline sh0pping itu salah satu perkara yang mesti akan dilakukan untuk meghilangkan keb0sanan atau sedikit ‘hiburan’ buat kita.

Sama juga Rachel dia hari-hari 0nline sh0pping tanpa diduga, salah se0rang yang menghantar parcel dekat dia itu p0sitif C0v1d19 tanpa diketahui. Dia mengambil bungkusan itu tanpa memakai sarung tangan.

“Selama ini saya fikir apa yang saya buat dah cukup memberika perlindungan dan betul saya tak pernah selesema teruk Tapi kali ni, teruk dia memang lain macam.”

Jadi sebagai pengajaran, bukan lah kita tak b0leh beli 0nline sh0pping tapi kena ambil lamgkah berhati-hati walaupun nampak remeh, kalau b0leh sanitize balik parcel atau gunakan sarung tangan.

Kalau b0leh lepas sentuh, buang bungkusan dengan segera dan basuh tangan tu hal ini nampak remeh tapi kadang-kadang perkara remeh itu lah yang b0leh bagi impak besar pada diri kita.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Leave a Reply