Mana Fakta Mana Auta- Da’i Farhan Dan Dr. Erin Rancang Nikah Sblum Ke Makkah,Isteri Pertama Psg K0mplot

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Jika sebelum ini, isteri kepada Da’i Farhan, Dr. Erin berk0ngsi mereka bertemu dan berpaut cinta di bumi Makkah, lain pula pended4han terbaharu ini.

Kata Erin, Farhan telah mendapat kebenaran dari isterinya, Fatin Nurul Ain sebelum mereka berangkat untuk menunaikan ibadah umrah pada 0kt0ber tahun lalu.

“Saya menerima pinangan Ustaz kerana saya diberitahu bahawa sudah dapat persetujuan dari isterinya. Demi Allah kami tidak pernah berniat utk menyembunyikan pernikahan kami. Ustaz telah submit file perm0h0n0n p0ligami pada 10/10/ Ustaz juga berulang alik ke Kedah jumpa ayah saya utk mengisi segala b0rang yang diperlukan untuk perm0h0nan pernikahan.

“Ustaz memang ada trip ke Makkah pada 13 0kt0ber jadi saya buat keputusan untuk pergi umrah sekali dan terpaksa ambil pakej VVIP bilik se0rang. Setiba je di Makkah Ustaz terus mencadangkan untuk kami nikah terus, saya pun setuju,” cerita Erin pada Selasa.

Selepas dua bulan bergelar isteri muda, mahligai yang dibina Farhan dan Fatin mulai berantakan.

“Selama 2 bulan hidup kami sangat harm0ni. Ustaz akan tidur bergilir-gilir rumah saya dan rumah madu selang sehari. Saya ingat semuanya 0key dan aman damai,” tambahnya.

Selepas kisah perkahwinan mereka tul4r, pelbagai pihak mula bersuara hingga kata Erin ada yang mula melancarkan k0mpl0t untuk melihatnya dan Farhan bercer4i.

“Selepas vir4l, saya dan Ustaz dimaki maha hebat 0leh semua 0rang. 0rang yang memvir4lkan kisah kami adalah kawan baik madu saya sendiri. Sudah tentu ini menjejaskan hubungan kami bertiga.

Dia pernah ajak saya berjumpa tetapi Ustaz tak izinkan. Saya nak bagitahu, walaupun selepas kisah kami vir4l Ustaz tetap tak ada terfikir untuk bercer4i dengan madu saya. Walaupun dihin4 dim4ki kami cuba sabar tapi kami hanya manusia biasa.

Kami juga diuji dengan perasaan m4rah bila kami tahu ada cubaan dari beberapa individu untuk mencari segala 4ib saya dengan tujuan memburukkan saya kepada semua. Bagaimana kami tahu k0mpl0t j4hat ini adalah dari telef0n madu saya sendiri. Ustaz berjaya merampasnya dan ada banyak mesej perbualan benda ini.

Berlaku campur tangan 0rang luar yang mengh4sut lebih-lebih mentua Ustaz sendiri yang memaksa untuk mencer4ikan anak mereka,” ded4h Erin lagi. Erin juga turut memaklumkan dia dan Farhan kini telah bercer4i.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply