“Maruah diri bukan untuk digadai..”-Niat baiknya supp0rt Shuib dipertikai, Man Raja Lawak tervk dikec4m netzen

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Terlajak perahu b0leh diundur, terlajak kata burvk p4dahnya. Itulah yang terjadi kepada pelawak Man Raja Lawak gara-gara meninggalkan k0men di status perm0h0nan maaf Shuib Sepahtu dengan menyifatkan tidak semua 0rang b0leh berfikir dengan rasi0nal.

Menerusi 1nstagram Man mengakui kesilapannya berkata sedemikian namun tidak menjangkakan akan menerima ‘ser4ngan’ daripada netzen sehingga diminta untuk membuat perm0h0nan maaf.

“Bila artis dikec4m hebat 0leh sahabat netzen, saya pada mulanya berdiam diri tapi bila sahabat baik saya @shuibsepahtu dikec4am teruk gara-gara dia ingin perbetulkan tanggapan ia menjadi lebih keruh.

“Saya baca satu persatu k0men. Niat saya ingin beri supp0rt pada Shuib, cuma k0men saya ayat terakhir mengundang kemar4han kerana saya menulis ‘semua 0rang ada jari belum tentu semua 0rang ade 0tak’.

“Selepas itu sahabat netzen menyer4ng saya dan membuat pr0v0k4si. Saya balas setiap k0men mereka. Bila artis mula merendahkan eg0 mem0h0n maaf saya baca setiap k0men masih lagi ada netzen yang menc3erca dan menghi1na artis tersebut.

“Saya juga diseru untuk mem0h0n maaf setelah dim4ki h4mun tetapi bagi saya maruah diri bukan untuk digadai. Saya rela undur diri dengan maruah yang belum dipijak,” katanya.

Sebelum ini, Shuib mem0h0n maaf atas keterlanjuran kata selepas meny0k0ng pandangan penyanyi Black Hanifah dan T0m0k berhubung dengan isu bantuan khusus untuk artis.

Dalam pada itu, Man turut memberitahu tindakannya berk0ngsi mengenai sumbangan wang kemenangannya di pr0gram Maharaja Lawak Mega 2019 (MLM 2019) berjumlah RM50,000 turut disalah erti segelintir netzen.

Bagaimanapun, ahli kumpulan Puteh itu mem0h0n maaf secara terbuka kepada netzen dan mana-mana artis yang kurang senang melihat perk0ngsian tersebut di laman 1nstagramnya.

“Niat saya bukan nk meraih simpati apatah lagi untuk riyak tetapi ikhlas hanya untuk membantu mereka yang kini dalam kesusahan. Saya amat terkejut kerana sumbangan kecil saya menjadi perbualan.

“Saya hanya muat naik status dalam 1G bukan mencanangkan satu Malaysia. Tiada niat untuk menjadi her0 atau dipandang mulia di mata masyarakat.

“Disini saya ingin mem0h0n maaf secara terbuka kepada mana-mana artis atau sahabat netizen sekiranya saya ada berbuat kesalahan. Saya hanya hamba yang hin@ lagi lemah. Maafkan saya dan keluarga,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply