Melihat Suaminya Dik3cam Hebat,1ni Kata-Kata Isteri Ustaz Ebit Lew Bu4t Ramai Seb4k

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan yang telah dilaksanakan 0leh pihak kerajaan pada bulan lalu diumumkan, ramai di antara mereka di luar sana yang tidak berkemampuan malah ada di antara mereka yang terputus bekalan makanan.

Perkara ini berlaku kerana sekatan dan penutupan banyak premis perniagaan yang telah menyukarkan beberapa mereka keluar untuk mencari wang bagi menampung keperluan sehari-hari.

Tidak hanya berdiam diri dan menutup mata, pendakwah bebas yang kini semakin dikenali ramai ini mengambil jalan untuk giat membantu mereka yang berada dalam kesusahan.

Ebit Irawan Ibrahim Lew telah memutuskan untuk memelvk dan mengenali agama Islam sejak dia berumur 12 tahun lagi. Mesra disapa sebagai Ustaz Ebit Lew, pasti ramai yang sudah tahu bahawa dirinya lahir dari keturunan Cina dan hanya belajar agama Islam melalui gurunya sendiri.

Buat mereka yang sentiasa mengikuti perkembangan semasa Ustaz Ebit Lew, pasti sudah tahu rutin kegiatan harian yang telah dilakukan 0leh Ustaz Ebit sepanjang musim Pkp ini. Tidak memilih meluangkan masa bersama keluarga di rumah, Ustaz Ebit memutuskan untuk menghulurkan bantuan kepada mereka yg tidak bernasib baik sehingga ke pedalaman kampung sekali pun.

Membantu tidak kira bangsa, sikap mulia Ustaz Ebit telah mendapat pujian dari ramai 0rang termasuk bangsa Cina dan India sekalipun.

Ustaz Ebit mengakui kerana kesibukannya membantu mereka yang di luar sana, dia sehingga tidak berada di rumah selama berhari-hari dan tidak dapat berjumpa dengan anak-anaknya. Sayu melihat kerinduan anak-anak Ustaz Ebit dalam vde0 yang dik0ngsikan, mereka dikatakan berebut-rebut hendak memeluk erat ayah kesayangan mereka itu.

Siapa saja yang tidak sedih jika niat baik yang dilakukan telah di salaherti. Hal ini turut dirasakan 0leh Ustaz Ebit Lew sendiri apabila ada beberapa pihak yang meny1indirnya dengan mengatakan bahawa segala kebaikan yang dilakukannya adalah perbuatan ri4k sehingga mempertikaikan kenderaan yang dipakai 0lehnya.

Dia turut berk0ngsi kata-kata semangat yang diberikan 0leh isteri tersayang yang dipanggil sebagai bidadari itu telah berjaya menyentuh hati ramai 0rang.

Ini Kata-Kata Isteri EBit Lew

“Bidadari saya walau penat pelvk saya dan kata jangan sedih abang, Allah kan ada. Kan dia jaga kita dari dulu sampai bila-bila. Allah punya semua. Nanti kita menangis sama-sama dalam d0a “-ebitlew

Vde0 yang dik0ngsikan 0leh Ustaz Ebit Lew di laman 1nstagramnya itu telah mendapat perhatian dari ribuan netzen yang sentiasa meny0k0ngnya. Walau ada di antara mereka yang tidak bersetuju dengan cara Ustaz Ebit berbagi rezeki, tetapi lebih ramai mereka yang faham dan memberikan s0k0ngan p0sitif agar Ustaz Ebit sentiasa cekal.

Pasti tidak mudah buat Ustaz Ebit dan sekeluarga untuk menelan dan menerima segala t0mahan yang diberikan 0leh mereka yang tidak berpuas hati. Walaupun begitu, di harap Ustaz sentiasa kuat bagi menghadapi dugaan ini dan tidak berputus asa agar dapat membantu lebih ramai lagi mereka yang kurang bernasib baik di luar sana amin.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber 1nstagram Ustaz Ebit Lew

Leave a Reply