“Menggigil satu badan bila tahu..”-Puteri Aishah kongsi berita gembira sembuh C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

SETELAH 11 hari menerima r4watan di H0spital Sungai Bul0h, Selang0r akibat jngkitan C0v1d19, Puteri Aishah berk0ngsi berita gembira apabila ujian saringan kedua mengesahkan dia bebas daripada v1rus tersebut.

Puteri berkata dia bersyukur apabila mengetahui keputusan terkini ujian tersebut dan memaklumkan akan dibenarkan keluar dari h0spital dalam masa terdekat.

“Allahuakbar, apabila jururawat Kak Zue cakap result neg4tif, saya terus shaking satu badan rasa syukur happy sangat!”

Lepas 11 hari dalam wad, pagi tadi pukul 12 pagi saya buat sec0nd swab (ujian), dalam tengahari tadi jurur4wat kata Puteri neg4tif! Y0u are free fr0m C0v1d19!

“Saya berjaya lawan C0v1d19. Saya b0leh keluar hari ni,” katanya menerusi 1nstagram pada Sabtu.

Sementara itu, Puteri turut mengucapkan terima kasih kepada petugas kesihatan yang merawatnya sepanjang berada di h0spital dan 0rang ramai yang mend0akan kesihatannya.

“Alhamdulillah syukur! Terima kasih semua sebab d0akan Puteri dan terima kasih yang teramat sgt kepada semua nurse dan d0kt0r yang jaga dan rawat saya selama di sini. Saya sangat hargai terima kasih banyak-banyak,” ujarnya.

Dalam pada itu, pengurusnya, Iman Tang, mengesahkan mengenai maklumat tersebut dan memberitahu Puteri dibenarkan keluar dari h0spital selepas semua urusan d0kumentasi selesai.

“Ujian swab kedua Puteri mendapati dia neg4tif dari C0v1d19. Syukur kesihatannya semakin baik,” katanya kepada mStar.

Pada 7 April lalu, Puteri Aishah dimasukkan ke h0spital selepas didapati p0sitif C0v1d19. Puteri Aishah dipercayai menerima jngkitan itu selepas pulang dari penggambaran sebuah drama di Sc0tland pada hujung Mac lalu.

Selain Puteri Aishah, akt0r Ashraf Muslim, pelak0n kanak-kanak, pengarah serta beberapa kru turut p0sitif C0v1d19. Namun, mereka masih lagi mendapatkan r4watan di h0spital. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!Kredit Mstar

Leave a Reply